Здраве и мир поискаха, като дар за празниците, българите, които

...
Здраве и мир поискаха, като дар за празниците, българите, които
Коментари Харесай

Здраве и мир искат българите за Коледа

Здраве и мир желаеха, като подарък за празниците, българите, които посетиха коледния немски базар, часове преди закриването му в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Здраве на всички – това е най-важно като цяло. Хората да се схващат между тях и да няма воини ”, сподели Александър Вебер, който е пристигнал на базара със фамилията си.

Според него атмосферата, която 1 месец основава мястото съумява да придвижи посетителите в Германия, изключително с надписите на немски върху къщичките и с миризмата на вурстчета.

Пред елхата питаме 8-годишната му щерка дали е написала писмо до Дядо Коледа.

„ Да, написах и му го изпратих по пощата. Поисках от него брошура и дъска с маркери ”, посочи дребното момиче, което се надява да бъде посетено вкъщи от положителния дъртак.

Сред посетителите е и огромният ни ваятел и художник Ставри Калинов.

„ Българинът към този момент няма потребност от нищо, единствено от здраве. Той изчезва, изнася се към този момент на открито. Днес минах през „ Витошка ” и плаках от самото начало от трагикомедията, която се случва. Всичко е направено и всичко се чупи, подигравка на общество. Тъжен съм. ”, съобщи Калинов и добави, че в случай че може да поправи нещата би дал живота си.

Въпреки всичко, единствената вяра, която е останала в създателя е здравето, тъй като няма благополучие без здраве.

Празничната стратегия продължава до 20:30 ч., когато немският коледен базар затваря порти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР