Здравата блестяща усмивка е една от най-добрите украси на лицето

...
Здравата блестяща усмивка е една от най-добрите украси на лицето
Коментари Харесай

Кои са най-вредните за блестящата усмивка храни и как да я опазите?

Здравата блестяща усмивка е една от най-хубавите украси на лицето ви. Върху здравето и цвета на зъбите ви въздействат редица фактори – здравословно положение, приемственост, нездравословни привички, грижа за зъбите, стоматологична грижа, гени, само че и употребяваната храна – нещо, което постоянно се пропуща и на което малко хора обръщат уместно внимание.

Като изключим захарта, известна на всички с неподходящото си влияние върху здравето на зъбите, и кафето – главен извършител на нежелано оцветяване на зъбите, множеството хора не знаят кои храни въздействат позитивно на оралното положение и кои пречат за постигането и поддържането на здрава и блестяща усмивка.
7 аргументи да спрете бързите храни
Всички доста добре знаем, какво тъкмо съставляват „ бързите храни “. В забързаното всекидневие на всеки един човек бързите хр...
Прочети повече
Кои са най-вредните храни за зъбите и какво да извършите?

Според експертите по дентално здраве преди всичко са сладките храни, съдържащи захар. Не можете без сладко? Избирайте сладки, които сдъвквате и гълтате бързо, а не смучещи бонбони  и близалки, които остават дълго в устата ви. И не забравяйте да измиете незабавно по-късно зъбите си. Друго решение е да избирате сладки храни с подсладители или да заместите сладкишите с плодове, които може да хрупате като ябълките и да допринесете за здравето на венците си. Други нездравословни храни и питиета са:
Безалкохолните – и тези със захар, и тези без. Всички газирани питиета съдържат киселина, нездравословна за здравето на зъбите ви. Кисели краставици и като цяло мариновани храни. В маринатата се поставя оцет, който е нездравословен за поддържането на блестяща и здрава усмивка. Той води до оцветяване и изхабяване на емайла на зъбите. Ябълковият оцет е добре прочут със своите детоксикиращи свойства, само че е мощно кисел и може бързо да ерозира зъбния гланц. Решението е изплакване на устата с вода след консумация. Бялото и аленото вино съдържат ерозивна киселина, която омекотява емайла. Те мога да навредят на зъбите ви. Червеното съдържа и танини, които могат да ги оцветят неприятно и трайно. Изплаквайте устата с вода след банкет на вино. Ще помогне и измиването на зъбите ПРЕДИ потреблението на вино. Това ще понижи плаката до най-малко, а надлежно и виното, което ще се задържи по нея. Някои цитрусови плодове също са прекомерно кисели за зъбите ви. Те не обичат грейпфрут и лимон. Спортните питиета са измежду най-вредните за зъбите ви – съдържат въглехидрати, захар, гъсти са и се задържат дълго върху емайла. Стафиди и други сушени плодове. Те освен съдържат съсредоточена захар, само че и залепват по зъбите ви, което основава оптималната заплаха от формиране на кариес. Не пропускайте да измиете зъбите с четка и паста след консумация на потребните плодове.
Кои са най-полезните храни за здравето на устната ви празнина и зъбите?
Ябълки. Те са чудесна гимнастика за зъбите и масаж за венците, когато са хрупкави, оправят се сполучливо с плаката и неприятния мирис. Листните зеленчуци съдържат доста калций, способствуващ за здравето на зъбите, както и витамини от група В, които оказват помощ в битката със болести на венците. Сурови моркови. Помагат за стимулиране на производството на слюнка, която естествено почиства устата ви, поддържат емайла здрав и предотвратяват развиването на кариес.
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР