Здрава шуробаджанашка схема бил заформил бившият шеф на Национална компания

...
Здрава шуробаджанашка схема бил заформил бившият шеф на Национална компания
Коментари Харесай

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите

Здрава шуробаджанашка скица бил заформил някогашният началник на Национална компания “Железопътна инфраструктура ” Красимир Папукчийски. Докато спряганият за създател на мръсни корупционни схеми за над 300 млн. лева сегашен зам.-министър на превоза в служебния кабинет бил отпред на НКЖИ, той уредил жена си да дава отговор за дезинфекцията на влаковете и гарите. 



Благоверната му доктор Надежда Георгиева Меразчиева има уверение N 2-33/03.04.2017 година за правите на дезинфекции, дезинсекции и дератизации в системата на железниците според документ 60-00-266/28.06.2018 година, публикуван от НКЖИ. Това (по наша непрофесионално оценка) значи, че до момента в който господин Папукчийски бил е шеф, той е възлагал на брачната половинка си осъществяване на действия от висок публичен интерес, струващи стотици милиони левове национална пара̀.



Само една социална поръчка за доставка на професионални почистващи препарати коства най-малко 3 млн.лв. на годишна база, показаха специалисти. Ако се наеме външен подизпълнител, който да слага химически тоалетни във влаковете, цената скачала на над 12 млн. лева. 



Дали брачната половинка му е най-подходящият специалист, който да управлява чистотата на влаковите и гарови кенефи можем единствено да гадаем. Но сигурно оправната докторка прелестно знае по какъв начин да си направи сметката, че част от парите за белина да отидат в нечии дълбоки джобове. Поне по този начин допускаме. 



В същото време Папукчийски и жена му интензивно купуват ниви и здания в община Родопи, сочи информация в Имотния указател. Част от парцелите са добити на тънки цени непосредствено от кметството. Привилегия, недостъпна за редови жител. 



Обичливите родители са помислили и за щерка си Кристина Красимирова Христова. Управляваната от нея компания “Рейл Комерс -1 ” ЕООД прави 50 % от дребните поправки до 50 000 в НКЖИ.

Докато брачната половинка  и щерка му се трудят “с пот на чело ”, разпищоленият управник намерил метод да подслади живота си на работното място. Клюкари в системата на БДЖ редят, че Папукчийски бил паднал в плен на съдбовна дама, работеща в счетоводството на НКЖИ. 

Както можем да се досетим, момата била малко по-голяма от родната му щерка и в негово лице намерила елементарен метод да гради кариера с държавна заплата. Ако имаме вяра на сплетните, двамата се усамотявали в преднамерено наета и плащана от Папукчийски квартира на метри от служебния адрес на НКЖИ, без да му пука, че мърсува в работно време и кръшкането му става притежание на половината транспортно министерство.

Източник: crimesbg.com
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР