Зайна Иман: Жена, за която се твърди, че е била изнасилена в полицейския арест, казва, че „сексуалните престъпници все още служат като полицаи“

...
Репортаж на Sky News през юли включва три жени, включително
Коментари Харесай

Репортаж на Sky News през юли включва три жени, включително Зайна, които твърдят, че са били ненужно съблечени от полицаи . Зейна твърди, че също е била дрогирана и изнасилена в ареста през февруари 2021 г.

Изображение: Зайна Иман е „претърсена съблечена“

Упражнявайки правото си да види записите от времето си в килията, тя откри, че два часа от липсваха кадри от клетката.

Има противоречиви сметки от полицията за това какво се е случило с него.

Започна разследване на GMP

„Бях осветен“, казва предполагаемият жертва на сексуално насилие

Откакто нашето разследване беше излъчено през юли, разследване под ръководството на г-жа Вера Беърд беше започнато в полицията на Голям Манчестър (GMP) и случаят на Зайна беше върнат на полицейския пазач, Независимата служба за полицейско поведение ( IOPC).

Летище Манчестър: Шефът на фиктивната фирма за паркиране беше вкаран в затвора, след като колите на клиенти бяха повредени, докато те бяха на почивка

Миналата седмица тя се срещна с кмета на Голям Манчестър, Анди Бърнам.

Но пред кметството Зайна описа всичко като „на думи“, като каза, че няма да е щастлива, докато полицаи не бъдат интервюирани и потърсени под отговорност.

Тя каза: „Не съм доволна от отговорите. Защо тези хора не разбират, че сексуалните престъпници все още служат."

Изображение: Зейна Иман "не иска да вярва на спомените си". Снимка: Анди Портч

"Невероятни спомени и лоши сънища"

Понякога емоциите я завладяваха, докато обясняваше, че всеки път, когато разказва историята си, тя раздвижва спомените, ретроспекциите, лошите сънища, които според нея все още я преследват от 48-те часа в полицейското управление в Пендълтън - повечето от които тя прекарана гола в килия.

Тя каза: „Не говоря за спомените си и причината да не говоря за спомените си е, че самата аз не искам да им вярвам. Би било много по-лесно, ако разказът на Голям Манчестър за мен беше правилен."

GMP казва, че в момента няма доказателства за престъпност или неправомерно поведение от страна на служителите.

Изображение: Запис от видеонаблюдение на Зайна Иман в полицейската клетка < p>Противоречия относно корумпираната клетъчна система за видеонаблюдение

Зайна вече прекара повече от две години в търсене на всички кадри, свързани със задържането й, но едва след като нашият репортаж беше излъчен през юли, GMP обясни в публично изявление, че кадрите на Зайна беше съхранен на дискове, но „единият диск е повреден“ и „родителският запис на сървърите беше презаписан.“

Сега те се опитват да възстановят липсващите два часа по съдебна медицина.

Zayna никога не е получавала тази информация.

„Те успяха да кажат на медиите, че са повредили диска ми, но вие не можете да ми кажете?“, казва тя невярващо.

В всъщност й беше казано точно обратното.

Преди две години кметството потвърди в писмо до Zayna, че GMP каза, че са прегледали всички кадри от попечителството и „не са намерили доказателства в подкрепа на обвиненията ." Не се споменаваха повредени кадри.

GMP повтори твърдението в писмо до Zayna миналата година, като каза, че са предприети "спешни действия", които включват "преглед на записите от камерите за видеонаблюдение от килията, в която сте били задържани ."

Как биха могли да направят това, ако част от него е повредена?

Попитахме заместник-кмета на Манчестър, отговарящ за полицията, Кейт Грийн, която също беше объркана от несъответствието.< /p>Изображение: Скарлет каза, че полицията „знае много добре, че те управляват“. Снимка: Анди Портч

Тя каза: „Напълно сте прави, че първоначално заместник-кметът беше уверен, че целият кадър е достъпен, а впоследствие се оказа, че това не е така – и мисля, че можем да очакваме Dame Вера в хода на запитванията си, за да коментира как се борави със заснетия материал."

Претърсена на 14 години

След нашия репортаж Sky News разговаря с повече жени, засегнати от полицейски претърсвания на събличане , включително Скарлет, 18, която казва, че е била „унизена“ по време на обиск на 14-годишна възраст в Голям Манчестър.

Скарлет, която е арестувана, но не е обвинена в престъпление, твърди, че претърсването е извършено защото смятаха, че може да е скрила електронна цигара.

Тя каза на Sky News: „Те просто казаха да си свалиш дрехите – да оставиш гащите и сутиена си. Търсиха в пръстите на краката ми, в талията ми , колана на панталоните ми - кара ме да дръпна сутиена си, за да видя дали нещо е изпаднало.

Изображение: Дневник на полицейското задържане

„Бях млад. Не исках никой да вижда тялото ми на тази възраст, особено непознати. претърсвания на непълнолетни и въпреки че претърсването е извършвано от жени полицаи, тя каза, че има стъклена врата, през която мъжки полицай на бюрото може да види.

Прочетете още:

Скарлет каза: „Нищо не можеш да направиш. Те са полицията. При кого отиваш, когато полицията прави това с теб?

„Те знаят много добре, че те са отговорни – според мен, след като минеш през вратите на ареста им, знаеш като веднага щом микробусът спре и тези капаци се спуснат, напрежението - можете просто да го почувствате - се променя напълно." и трябва да очакват да бъдат третирани с грижа и достойнство и в рамките на одобрените указания.

„За съжаление този доклад не звучи така, сякаш тези ценности са отразени в опита на младата жена.

„Аз благодаря на Sky News, че обърна вниманието на GMP на тази тревожна жалба.

„Младата жена не е уведомила преди това клона за професионални стандарти за този проблем и затова се свързахме с нея, за да гарантираме, че нейната жалба е официално записана така че да може да се напредне по подходящ начин.“

Заместник-началникът на полицията Тери Уудс каза: „Полицията на Голям Манчестър приветства разследването на Независимата служба за полицейско поведение и Дейм Вера Беърд по случая на мис Иман и преразглеждането на процесите и процедурите за задържане на полицията .

„Наистина е важно всички отговори сега да идват от онези, които са назначени и на които е поверено да имат независим надзор.

„Докато GMP напълно подкрепя тяхното разследване и преглед, силата няма да да коментират публично, докато техните констатации не бъдат публикувани и ние се ангажираме директно със засегнатите."

Претърсване на събличане: Какви са вашите права?

Освобождаване "без обосновка"

Докато полицията има право да търсят контрабандни артикули като оръжия или наркотици, трите жени, които включихме в нашия първоначален доклад, казаха, че са били съблечени без основание - една от тях напълно гола и помолена да разтвори краката си, защото отново полицията търсеше вейп.

Появяват се още тревожни истории. Скарлет е един от няколкото нови случая, които Sky News предава на разследването.

Благотворителната организация за жертви на насилие, Фондация Маги Оливър, ни каза, че ще вземе пет други жени да се срещнат с председателя на разследването тази седмица.

Г-жа Оливър, бивш сигнализатор на GMP, каза: „Щастливи сме, че действителните оцелели са изслушани лично, вместо да бъдат филтрирани чрез вътрешна процедура за оплаквания, която не е подходяща за целта.

„Бихме искали този преглед да бъде разширен от разглеждане само на няколко отделни случая, при които тези конкретни жертви не са успели да разгледат цялата система за жалби.

„Ние вярваме, че жалбите трябва да бъдат отстранени на GMP контрол и поет контрол от наистина независими външни лица, чиято цел не е да защитят организацията, а по-скоро да подобрят счупената система и да възстановят общественото доверие."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР