Заявявам категорично, че по време на това правителство нито е

...
Заявявам категорично, че по време на това правителство нито е
Коментари Харесай

Няма да има винетки за Околовръстното, увериха премиерът и кметът на София

" Заявявам изрично, че по време на това държавно управление нито е обсъждано, нито считаме да обсъждаме въвеждането на винетки по Околовръстното шосе на София ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев при започване на днешното държавно съвещание. Това удостовери и столичният кмет Васил Терзиев.

" Обратен образец за положително взаимоотношение са Столична община и Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), които са решили да си разчистват връзките чрез медиите. Появиха се известия, че щели да бъдат въвеждани винетки на Околовръстното шосе в София. Не желая да се връщам обратно в историята и да ползвам практики с един някогашен шеф на Агенция " Пътна инфраструктура ". Категорично няма да се толерират. Нещо повече - ще се взимат ограничения против ръководители на институциите в изпълнителната власт, когато, вместо да има разговор, се пробват през медиите и жителите да се основава илюзия ", сподели Главчев.

На 28 септември от Агенция " Пътна инфраструктура " разпространиха известие, в което се показва, че Столична община не подписва съглашение с организацията, поради което може да се наложи въвеждане на винетки за потреблението на Околовръстния път на София. " Новото управление на Столичната община необяснимо бави съглашението с АПИ за взаимно поддържане на сектори от републиканската пътна мрежа на територията на общината и към този момент е задлъжняла със стотици хиляди левове. Затова има заплаха пътната администрация да бъде принудена да вкара винетки за прекосяване по Софийския околовръстен път ", се споделя още в позицията.

В същия ден от Столична община дадоха отговор, че " държавна институция се употребява за политически цели, вместо да взема решение проблемите на хората ". От общината смятат, че в позицията на АПИ " са смесени три разнообразни тематики, показани са по манипулативен метод и всяват комплициране и боязън у хората в София ".

Няма заплаха софиянци да заплащат винетки за Околовръстния път в София, сподели през днешния ден и кметът на София Васил Терзиев пред публицисти, в отговор на въпрос, обвързван със съглашение на Столичната община с Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за Околовръстния път.

Той изясни, че общинската администрация се старае да има добър институционален разговор. " Много пъти сме казвали, че не желаеме да си приказваме с други институции посредством медиите ", уточни Терзиев. По думите му всичко, обвързвано с АПИ се изглажда, добавя Българска телеграфна агенция. " Работата по моста на бул. " България " и Околовръстното върви ", изясни Терзиев. Ние изпълняваме нашата роля, макар че ни е вменена, тъй като АПИ не поеха водачеството на този план, съобщи кметът.

Терзиев изрази вяра до две седмици тази тематика да завърши и придвижването по моста да бъде пуснато. Работим и за контролиране на връзките сред АПИ и Столичната община по всички въпроси, с цел да имаме по-дългосрочна пътна карта, добави още столичният кмет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР