Заявленията за помощи за безработни в САЩ продължават да се

...
Заявленията за помощи за безработни в САЩ продължават да се
Коментари Харесай

Нова седмица, нови 6 млн. безработни в САЩ

Заявленията за помощи за безработни в Съединени американски щати не престават да се натрупат. В дежа вю от предходната седмица данните за тази демонстрират, че нови 6.6 млн. души са поискали помощ за безработни, като общата сметка за последните три седмици към този момент надвишава 16.8 млн. души.

Безработицата в страната по всяка възможност ще става все по-масово събитие поради икономическите резултати от ковид и идната дълбока криза в резултат от COVID-19. Към броя на новообявилите се за безработни могат да бъдат добавени няколко други фактора: съгласно икономическия пакет, признат в страната, хората без работа към този момент получават два пъти повече пари, в сравнение с преди (еквивалента на 15 $ на час по отношение на 7 $ на час при предходния режим), могат да стоят по-дълго време в програмата и за безработни към този момент могат да се афишират пред държавното управление и хора на свободна процедура.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Икономистите допускат, че от икономическите тласъци ще се възползват и хора, които до неотдавна са били на работа, само че сега компаниите нямат активност, т.е. ще се върнат назад в интензивност при нормализиране на ситуацията. Вече 90% от популацията на Съединени американски щати е под форма на карантина.

Според Белия дом тази и идната седмица ще бъдат най-тежките за страната във връзка с брой смъртни случаи от ковид. В страната има 430 хиляди случая на инфектирани и близо 15 хиляди смъртни случая.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР