Заявления за детегледачи ще могат да се подават в бюрата

...
Заявления за детегледачи ще могат да се подават в бюрата
Коментари Харесай

Внимание! Много Българи Ще Вземат Пари, Вече Са Одобрили 20 Милиона Лв! За Да Намажете Трябва Незабавно Да Подадете

Заявления за детегледачи ще могат да се подават в бюрата по труда. Това заяви Зорница Русинова-заместник-министър на труда и обществената политика при старта на програмата " Родители в претовареност " по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ".

Проектът е част от самодейностите в помощ на работещите родители, в помощ на хората, които желаят да се включат на пазара на труда.

Целта на програмата е да се подкрепят както родителите, които по една или друга причина не могат да дадат децата си на детска градина, по този начин и безработните, търсещи работа.

За програмата са отделени 20 милиона лв., а фамилиите, които ще се възползват са към 1500-2000. Заплащането на детегледачите ще е 460 лева

Възрастта на децата би трябвало да е сред 0-5 години и изискването е да е направено приходи за детска градина или ясла. Младото семейство може да разчита на услугите на детегледача за 18 месеца.

Ограничение за роднински връзки няма. Единственото изискване е кандидатстващите за детегледачи да са регистрирани в бюрото по труда.

Заявлението може да се подаде и от единия родител, а изискването е той да е в отпуск по майчинство.

Семейството може да избере кой да се грижи за детето му, тъй като родителите могат най-добре да преценяват кой е най- подобаващ за детето им.

Контрол по програмата ще се реализира директно от Агенцията по заетостта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР