Заявления-декларации ще се приемат през следващите две седмици включително в

...
Заявления-декларации ще се приемат през следващите две седмици включително в
Коментари Харесай

Започна приемът на заявления за еднократната помощ за отопление

Заявления-декларации ще се одобряват през идващите две седмици в това число в дирекциите „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес: персонално, като се показва персонална карта за информация, посредством лицензиран пощенски оператор (заявлението следва да е в оригинал) или на служебната е-поща на съответната дирекция по сегашен адрес.
Образец на заявление-декларация може да се получи от дирекция " Социално подкрепяне " на място или да се изтегли от уеб страницата на АСП.
Към заявлението-декларация се ползват документи, удостоверяващи приход от: трудови правни отношения и/или приравнени на тях правоотношения; осъществяване на услуги с персонален труд; действия в региона на селското, горското и водното стопанство; стипендии; други приходи. При нужда дирекциите " Социално подкрепяне " могат да изискват и други документи, показват още от АСП.
Право на спомагателната финансова поддръжка за отопление имат лица и фамилии, които не са подавали заявление-декларация за разпределяне на целева помощ за отопление в интервала от 1 юли до 31 октомври т.г., както и такива, които към този момент са подавали документи и са получили отвод, защото средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или защото отводът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „ Бюро по труда “ и в случай, че към 1 ноември т.г. не престават да са регистрирани.
Не е нужно получилите отвод за целева помощ за отопление да подават ново заявление. Еднократната финансова поддръжка ще им бъде предоставена служебно, означават от АСП.
Финансовата поддръжка за отопление е в размер на 400 лева и ще бъде изплатена еднократно през декември 2022 година
Преди седмица Министерският съвет взе решение за спомагателната поддръжка за отопление, като се чака към 50 хиляди души да бъдат подкрепени. По информация на вицепремиера и министър на труда и обществената политика към 26 октомври 285 хиляди фамилии са получили помощ за отопление, която е 623 лева – със 100 лева повече спрямо предходната зима.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР