Заявките за транзит на руски газ през територията на Украйна

...
Заявките за транзит на руски газ през територията на Украйна
Коментари Харесай

Транзитът на руски газ през Украйна остава слаб

Заявките за пренос на съветски газ през територията на Украйна остават ниски и дават отговор на междинния индикатор за януари. Това сочат данни на Оператора на газотранспортната система на Украйна, представени от ТАСС.

От 1 до 20 февруари през украинска територия са превозени към 46.5 млн. куб метра съветски газ на ден. Резервираните директни мощности за през днешния ден са 50.4 млн. куб метра.

Тези числа значат, че превозът на съветски газ през Украйна от 1 до 20 февруари (около 1.39 милиарда куб метра) е с към 38 % по-нисък по отношение на същия интервал на 2021 година, и с 37 % по-висок по отношение на първите 20 дни на януари 2022 година.

Прекият транспорт на газ на " Газпром " в посока Германия по тръбопровода " Ямал-Европа " остава спрян. Руският холдинг приключи подаването на синьо гориво по оборудването към европейските консуматори на 21 декември предходната година поради неналичието на поръчки, oтбелязва Българска телеграфна агенция.

Транспортът по газопровода " Северен поток-2 " е намалял с 6.4 % по отношение на началото на февруари, само че остава над междинното януарско ниво.

" Газпром " заяви по-рано, че от началото на годината е понижил износа на газ в страните отвън Общността на самостоятелните страни (ОНД) с 35.5 % (или с 9.8 милиарда куб метра) до. милиарда куб метра. Според данните на холдинга обаче среднодневният експорт на газ през февруари нараства с близо 18 % по отношение на януарските индикатори.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР