Заявките на управляващите са, че този вот няма да мине

...
Заявките на управляващите са, че този вот няма да мине
Коментари Харесай

Политическият фокус над Западните Балкани, вече е постигнат, смята Вигенин

Заявките на ръководещите са, че този избор няма да мине и аз съм податлив да им имам вяра. Това сподели Кристиан Вигенин, ръководител на парламентарната комисия по европейски въпроси и хазаин на Срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз (КОСАК), която се организира в София.

Вигенин разяснява, че като представител на опозицията ще гласоподава срещу държавното управление на Борисов. " Нека да чуем дебатът на следващия ден. Гласуването сигурно ще е в четвъртък. Логично е представителите на опозицията да гласоподават срещу държавното управление ", разяснява още той.

На въпрос, обвързван с ролята на опозицията и разказаната от Вигенин алегория за хан Кубрат, Вигенин разяснява, че дружно и съпротива и ръководещи са подготвили целите на българския парламент, които са били признати съвсем единомислещо. " Струва ми се притчата за снопа стрели значително беше осъществена до момента и ще се осъществя и отсега нататък в границите на Европейски Съюз " .

 КОСАК разисква целите на българското председателство
КОСАК разисква целите на българското председателство

Вигенин: Европейски Съюз се нуждае от мощ и решителност да резервира единството и да отговори на упованията на своите жители

По тематиката с вътрешната политика, Вигенин съобщи: " Не може ръководещи и съпротива да бъдат на едно мнение по всичко. Не може вътрешно-политическият живот да спре поради председателството. Въпрос на тактика е по какъв начин ще върви вътрешният спор ".

Получихме необятна поддръжка за целите на българското председателство , изключително що се отнася до даването на европейска вероятност за Западните Балкани. Това сподели на конференция Кристиан Вигенин, хазаин на Срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз (КОСАК), която се организира в София.

Вигенин акцентира, че по време на полемиките в редица изявления на делегатите е било очебийно, че сигурността в района на Западните Балкани значи непоклатимост и на целия Европейски съюз. " Дискусията сподели, че упованията към българското председателство са огромни ", разяснява Вигенин.

 България желае политическа ангажираност за Западните Балкани в КОСАК
България желае политическа ангажираност за Западните Балкани в КОСАК

Павлова смята, че повече от всеки път имаме какво да дадем-да протегнем ръка към нашите съседи, към нашите другари

По думите му на нашето председателство се гледа с действителна вяра и оптимизъм за прогрес и напредване напред на интеграционния развой . " Обединението на Европа няма да бъде приключено до момента в който района на Западните Балкани не стане част от Европейски Съюз ", уточни Вигенин.

Според него непроменяемо обвързвана с бъдещето на Европа и на Европейски Съюз е и тематиката за метода за образуване на бюджета на Европейски Съюз за интервала 2020 - 2027 година Той акцентира, че за нас като страна с догонващо социално-икономическо развиване, е изключително значимо да бъде непокътнат дълготрайния капиталов темперамент на кохезионната политика. В този дух са и изявленията на сътрудниците му делегати в КОСАК, представители на страните от Централна и Източна Европа.

Вигенин акцентира, че в границите на КОСАК ще бъде основана работна група, която ще преценя това, което може да бъде реализирано като политика от националните парламенти в синхрон с условието на Европейска комисия по какъв начин с по-малко да реализираме повече.

Относно тематиката за смяна на Дъблинското съглашение , Вигенин разяснява, че в случай че не се реализира консенсус, не би трябвало да се търси отговорност от страната председателстваща Съвета на Европейския съюз.

 Борисов и Бабиш единомислещи, че Дъблинското съглашение не работи
Борисов и Бабиш единомислещи, че Дъблинското съглашение не работи

Премиерът съобщи, че по-хубаво място за живот от Европа няма

Относно идната на 17 май среща на върха във формат 28 плюс 6, Вигенин уточни, че самият факт, че такава среща на върха ще се състои - самичък по себе си е триумф. Вигенин разяснява, че слагането на политическият фокус над Западните Балкани също е триумф.

" В същото време ние се опитваме да не сътворяваме подправени упования " , разяснява той. По думите му задача пред българското председателство е да вдъхне повече убеденост, че участието на страните от Западните Балкани не е непостижимо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР