Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата

...
Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата
Коментари Харесай

Никола Минчев: ИТН ще върне мандата неизпълнен

Заявките на „ ИТН ” бяха, че ще върнат мандата несбъднат. Така зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „ Продължаваме промяната - Демократична България ” Никола Минчев разяснява в ефира на „ Здравей, България ” новината за връчването на третата директория на Има Такъв Народ.



„ Доколкото си припомням Тошко Йорданов сподели, че ще върнат мандата несбъднат и че би трябвало да се върви към избори 2 в 1. С оглед периодите допуска, че ще го върнат незабавно. Конституцията им дава опция да го задържат, до момента в който парламентарната група откри министър председател. След номинация за министър-председател има едноседмична период да показа държавно управление. Ако се извърши цялата тази конституционна опция, сигурно би попречило на провеждането на двоен избор ”, разясни Минчев. Според него към момента не късно за това изборите да са на 9 юни.

Има задоволително дни хем да се проведат консултациите, хем да се предложи длъжностен министър председател и той да предложи министри, с цел да имаме служебно държавно управление до 9 април и да има избори 2 в 1. В конституцията написа срокът е до 2 месеца, тъй че даже на 10-и или 11-и да се случи това, отново е допустимо ", позволи Минчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР