Заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството е

...
Заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството е изненадваща

" Заявката на Политическа партия и Демократична България за държавно управление на малцинството е изненадваща. Съмнявам се, че то може да бъде осъществено ", съобщи заместник-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров в тв изявление. Според него сходна формула на ръководство въобще не може да се реализира, камо ли да бъде устойчива.
" Нашата позиция, че в случай че бъдем поканени на диалози в границите на втория мандат, ще участваме, остава. В същото време ме учудва категоричността, с която " Продължаваме промяната " и " Демократична България " дават поръчка за ръководство, което значи, че нямат каквото и да е желание да приказват с други политически сили ", акцентира Зафиров. Чувал съм за разнообразни форми на държавно управление на малцинството, само че за такова, на което не му доближават близо 50 гласа за болшинство, не съм чувал, разяснява той. 
" Смесеното гласоподаване цели да отговори на всички упования на обществото, което очевидно е разграничено на две сред машините и хартията, разясни Зафиров. Той напомни, че измененията, които са провокирали най-голямото публично неодобрение - закриването на Обществения съвет към ЦИК, за регион " Чужбина ", за метода на  образуване на секциите, не са предложение на Българска социалистическа партия. Промените в Изборния кодекс извървяха цялата парламентарна процедура, посочи Зафиров.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР