Заявката на близките на аптекарката е сумите да бъдат дарени

...
Заявката на близките на аптекарката е сумите да бъдат дарени
Коментари Харесай

600 хиляди лева обезщетение искат роднините на убитата в Русе Еранухи Пехливанян

Заявката на околните на аптекарката е сумите да бъдат дарени за щедрост

Година след отвличането, грабежа и убийството на собственичката на верига аптеки Еранухи Пехливанян Окръжният съд в Русе даде ход на делото против двамата обвинени. Срещу тях са заведени искове за неимуществени вреди от роднините на жертвата за общо 600 хиляди лв., оповестява.

Двамата обвинени за гибелта на Еранухи Пехливанян бяха доведени в правосъдната зала под засилена защита и с вериги на ръцете и краката.

Арменецът Гарабед Веринян, който е познавал жертвата и някогашният митничарМихаил Михов, са упрекнати за това, че на 11 януари предходната година са отвлекли дамата със личния ѝ автомобил, завели я в дома ѝ и я принудили да им даде 65 000 лв.. След това, от боязън да не ги издаде, я удушили и разчленили тялото ѝ.

" Единият топи другия и назад. Доколкото разбирам, те няма да трансформират процесуалното си държание и линията си на отбрана ", разяснява Венцислав Великов, юрист на роднините на Еранухи Пехливанян.

" Защитата се отхвърли от разпитите на 8 от очевидците. Показанията им ще бъдат прочетени и на идващото правосъдно съвещание ще бъдат разпитани двама от очевидците в обвинителния акт, които сме показали, както и трима очевидци, които желаеха бранителите ", уточни Георги Георгиев, областен прокурор на Русе.

Експертизите по делото ще бъдат показани на идващото съвещание. Двамата обвинени могат да получат пожизнен затвор без право на подмяна, в случай че бъдат приети за отговорни. Роднините на убитата жена бяха в правосъдната зала, само че резервираха безмълвие.

" Те са посещавали няколко пъти психолози незабавно, откакто са разбрали за събитието, като са разбрали за метода, по който е осъществено действието. Тази безпощадна изгода и тази грубост, която е проявена, се е отразила и на тях, и на околните, и на познатите ", изясни адвокатВенцислав Великов.

Граждански иск за 100 хиляди лв. е завела и сестрата на убитата жена. Искове за неимуществените вреди за по 250 хиляди лв., както и за откраднатите 65 хиляди са предявили още брачният партньор и синът на Еранухи. Заявката им е сумите да бъдат дарени за щедрост.

Кръвнината от 500 хиляди лв. и възобновените 65 хиляди лв. от грабежа на Еранухи Пехливанян ще бъдат дарени за щедрост. Два месеца след убийството Бедрос Пехливанян напусна общинския съвет в Русе, без да разгласи аргументите. Той бе ръководител на групата на ГЕРБ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР