заяви, че ГЕРБ имат вариант на Закона за компенсиране на

...
заяви, че ГЕРБ имат вариант на Закона за компенсиране на
Коментари Харесай

От ГЕРБ обясниха как цените на горивата да паднат с 1 лв.


съобщи, че ГЕРБ имат вид на Закона за компенсиране на битовите консуматори на горива - вкарва се вноска освен от " Луойл Нефтохим Бургас ", а и от всички компании, преработващи съветски нефт. Те ще са длъжни да вършат вноска във Фонда за енергийна сигурност.

" Този механизъм не касае бюджета, това е една от мощните му страни. Няма потребност от актуализация на бюджета, даже няма потребност от  държавно управление ", посочи той.

Добрев изясни, че законопроектът е за дерогацията да не облагодетелства съветските компании. " Тези 3 милиарда на година да не отиват в Швейцария, а да бъдат отстъпка за всички консуматори в България ", добави той.

Добрев разясни, че този закон не касае вносните горива и не събира вноски от тях. Ние считаме, че вносните горива образуват цената в България: " Ако обложим и едните, и другите, този лев, който ще компенсираме, ще се отрази в цените ", уточни депутатът.

" Рафинерията сега работи на ишлеме. Собствениците на " Брент " -а, на барелите и притежателите на медиаторите в горивото, са тези, които ще внесат тези 100 млн. в бюджета. Всички, които преработват съветски петрол, са наранени. Ние желаеме да се съблюдава правилото. Ние желаеме да не печелят тези компании, а да печели българският консуматор ", съобщи още Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР