Завръщането на Тръмп ще донесе мир в Украйна“. Това каза

...
Завръщането на Тръмп ще донесе мир в Украйна“. Това каза
Коментари Харесай

Орбан след срещата си Тръмп: Върнете се и ни донесете мир, г-н президент!

„ Завръщането на Тръмп ще донесе мир в Украйна “. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан след срещата си с някогашния американски президент Доналд Тръмп във Флорида, съобщи.

 

Двамата са разискали " необятен набор от въпроси, засягащи Унгария и Съединените щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбрана на суверенитета на всяка нация ", съгласно изказване от акцията на Тръмп.

 

Орбан от дълго време е в несъгласие с сътрудниците си от Европейския съюз по редица въпроси, в това число отвод да изпрати оръжие на Украйна и поддържане на икономическите връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

 

Орбан съобщи, че единствено завръщането на републиканския претендент Тръмп в Белия дом може да донесе мир в Украйна.

 

" Имаме потребност от водачи в света, които са уважавани и могат да донесат мир. Той е един от тях! Върнете се и ни донесете мир, господин президент! ", написа Орбан в обява на X след срещата.

 

Орбан, очарован от доста консерватори в Съединените щати поради твърдата си политика във връзка с имиграцията, схемите за подкрепяне на фамилията и гласната позиция във връзка с националния суверенитет, декларира във видео на страницата си във Фейсбук, че по време на президентството на Тръмп 2017-2021 година в Близкия изток е имало мир, а също и Украйна.

 

Той счита, че нямаше да има война в Украйна, в случай че Тръмп беше избран отново през 2020 година

 

Орбан постоянно е в спор с Европейски Съюз поради своите антиимиграционни акции и дейности за слагане на правосъдната система, неправителствените организации и медиите под по-голям държавен надзор, което съгласно критиците е подкопало демокрацията в Унгария, добавя английската медия.

 

Орбан също подлага на критика глобите на Европейски Съюз против Русия, макар че в последна сметка в никакъв случай не им наложи несъгласие, и задържа решението на Европейски Съюз за даване на нова помощ за Украйна предишния декември, до момента в който най-сетне се съгласи с него при започване на тази година.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР