Завръща ли се Слави Трифонов в bTV, макар и индиректно?Този

...
Завръща ли се Слави Трифонов в bTV, макар и индиректно?Този
Коментари Харесай

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV, въпреки и косвено?

Този въпрос беше предизвикан след анонса на частната национална телевизия за възобновяване на риалити предаването " Бягство към успеха ".

Единственият сезон на шоуто се излъчи преди 15 години в ефира на bTV като част от " Шоуто на Слави ", и беше продуцирано от компанията " Седем Осми ".

Водещи бяха самият Слави Трифонов (бъдещ водач на " ИТН " ) и артистът Борис Солтарийски, част от " Ку ку бенд ".



Реализацията на втори сезон е поверена на „ ЕМД Ентертеймънт “ и Евгени Димитров – Маестрото, ръководителят на " Ку ку бенд ", един от най-доверените хора на Слави Трифонов от десетилетия насам.

" ЕМД Ентертеймънт " е учредена на 9 февруари и е записана на 16 февруари 2024 година с капитал от 500 лева - т.е. пет седмици преди новината за подновяването на формата по bTV.

Дружеството е еднолична благосъстоятелност на Димитров - единствената от общо 6 компании с негово присъединяване в Търговския указател, в която той не се води съучастник или член на директорски съвет дружно със Слави Трифонов.

В информацията за първия сезон на предаването " Бягство към успеха “ се посочваше, че това е " най-сериозното начинание във връзка с организация, реализация, логистика, превоз, снимане и постпродукция, правено в България ", най-малко към 2009 година

В справката на bTV се припомня, че Маестрото е обвързван с " редица сполучливи телевизионни излъчвания като „ Гласът на България “, „ Music Idol “, „ Dancing Stars “, “Lord Of the Chefs ”, „ България търси гений “ и други ", само че без да се загатва нито дума за това, с което е най-известен в ефира на медията - " Шоуто на Слави ".

Отношенията сред Трифонов и bTV (при предходния притежател на медията) бяха обтегнати в продължение на години.

През пролетта на 2017 година той упрекна обществено малкия екран в " цензура ", откакто едно от предаванията му на запис беше свалено от ефир поради " противоречие със стандартите за телевизионно наличие ". По това време Трифонов към този момент беше инициирал референдума си. Тогава bTV на собствен ред разкритикува Трифонов, че е опитал да употребява ефира за персонална политическа акция.

" Шоуто на Слави " спря да се излъчва през лятото на 2019 година, когато изтече и договорът на продукцията с bTV. Няколко месеца по-късно беше основана ТВ 7/8, а редом с това бе учредена и политическата партия " ИТН ", чиито депутати са част от екипа сценаристи и водещи на Трифонов.

Търговското сдружение зад ТВ 7/8 е " Статис " АД, чийто ръководител на съвета на шефовете е Евгени Димитров - Маестрото - т.е. bTV се е съгласила да си партнира с мениджъра на частната телевизия на Слави Трифонов в риалити формат, основан от екипа на Слави Трифонов.

През лятото на 2023 година Димитров се ожени за журналистката Виктория Готева, която е водеща на bTV Новините.

„ Бягство към успеха 2: Съкровището “ ще има спортен темперамент.

В него няколко двойки играчи, обединени от разнообразни роднински, другарски или други връзки, подхващат пътешестване и минават през разнородни вълнуващи тествания, с цел да стигнат до огромната премия, наричана „ Съкровището “.

Пътят на двойките се движи през разнообразни местоположения в страната, които включват естествени, исторически и културни забележителности. Всички инструкции и задания, които получават участниците, са свързани с България – исторически персони и обекти, традиции, действителност, обичай и нрави.

Част от напътствията са под формата на изображения, логичен и механически задания или загадки. Двойките потеглят дружно от едно място и през решение на другите задания разкриват нова информация, която ги превежда през пътуването и ще ги води до финала.

За завръщането на Трифонов, " въпреки и ребрандиран ", заприказва и досегашният водещ на вечерното предаване, което за няколко години се излъчваше на мястото на " Шоуто на Слави " - Николаос Цитиридис.

" Каква седмица за Слави Т! Връща се в БТВ ребрандиран и с ново шоу, дадоха му държавен парцел на " Оборище ", за партийни цели. Явно тая тъга ще продължава. И с изключение на всичко, президентът ви Радев реши Има Такъв Народ да получи мандат за сформиране на държавно управление ", написа той в своя обява във Facebook.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР