Завой на Изток, казват недоброжелателите на г-н Радев и на

...
Завой на Изток, казват недоброжелателите на г-н Радев и на
Коментари Харесай

Експерти за срещите в Русия: Има лек завой на Изток, няма завой

Завой на Изток, споделят недоброжелателите на господин Радев и на господин Борисов. Изток значи и Китай. Прилича на лек завой на Изток. Ясно е, че Съединени американски щати се отдръпва от основни задължения по света. Европа може да отиде в съветската сфера на въздействие. И по този начин Борисов получава политически късмет навръх това място да създаде вест - България да е врата на Европейски Съюз за Русия.
Малко повече отворихме вратата и нахлува повече източен въздух.Това сподели социологът Първан Симеонов. Либералната част от българското общество е срещу това доближаване с Русия. Но в случай че има положителни вести от Москва, това ще се хареса на българите, добави той.

Няма завой на Изток. Няма Русия има Руска федерация. Разликата е в това, че в случай че успеем да балансираме една многопосочна дипломация, то предимествата на България в връзките с Русия и Турция ще ни нареждат добре, уточни Антони Гълъбов.

Те разясниха още дали Радев и Борисов се борят за благоволението на Путин.

Битка за сърцето на Москва няма, има борба за сърцето на българите. Това е обикновено. Тези двама души ще бъдат конкурентни в средносрочна и дълготрайна вероятност. Засега президентът се движи по ръба. Движи се и на вълната на изборите. Понякога той звучи ту като демократичната, ту като алената съпротива. Имаше такива съвпадения, сподели Симеонов.

Президентът Радев стои отвън институцията си. Много е значимо какво се прави. Имаме постсъветски метод - отиваме в Москва и споделяме: Нали не не си сърдите. И другият метод - от позиция на Европейски Съюз. Нека да забележим коя от двете страни ще бъде разпозната. Едната среща беше в Сочи, другата в Кремъл. Срещата на Радев с Путин бе избрана като работно известие, разяснява Гълъбов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР