Заводските полетни изпитания на перспективния самолет-цистерна са предвидени за завършване

...
Заводските полетни изпитания на перспективния самолет-цистерна са предвидени за завършване
Коментари Харесай

Шойгу разказа за комплексното доработване на самолета Ил-112В

Заводските полетни тествания на перспективния самолет-цистерна са планувани за довеждане докрай през май 2020 година Това заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

"Що се отнася до лекия военно-транспортен аероплан Ил-112В, който ще размени Ан-26: в този момент неговият първообраз е подложен на цялостна проверка, в това число за понижаване на тежестта. Полетните тествания ще се възобновят през първото тримесечие на идната година ", съобщи Шойгу.

Той сподели още, че тестванията на новия военно-транспортен аероплан Ил-76МД-90A ще продължат този месец, написа "Поглед инфо ".

"Днес завършва завършването на прототипа Ил-76МД-90A, с цел да се съобрази изцяло с тактическите и техническите спецификации. През октомври тестванията ще продължат”, съобщи министърът.

Той добави, че на срещата ще бъдат разисквани въпроси, свързани с актуализирането за флота на военно-транспортни самолети. "Бойната подготвеност на въоръжените сили директно зависи от оперативното решение на тази задача ", сподели Шойгу.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР