Заводът за рециклиране и преработка на Brother в Словакия навърши

...
Коментари Харесай

Словашкият завод за рециклиране на Brother вече е въглеродно неутрален


Заводът за преработване и преправка на Brother в Словакия навърши 15 години
(снимка: Brother)

Заводът за преработване и преправка на Brother в Словакия получи статут на въглеродно безпристрастен, което го прави второто оборудване за преработване на японската компания с сходна акредитация.

Фабриката, издигната преди 15 години, с цел да отговори на възходящото търсене за преработване на тонер касети в цяла Европа, е най-голямото от четирите такива уреди на Brother. Заедно те преработват над 2,6 милиона тонера годишно – като всяка година употребяват наново задоволително боклуци, с цел да изпълнят три плувни басейна с олимпийски размери.

„ Отворихме Brother Industries Словакия през 2007 година и активността ни се разраства всяка година, с цел да поддържа размера от тонер касети, върнати от клиенти и сътрудници на Brother. Към днешна дата сме преработили над 18 милиона тонер касети в Словакия ”, сподели Дейв Лорънс, шеф на Brother Industries Словакия.

Съоръжението взема празни тонер касети, прави оценка ги, подменя износените елементи и основава модифицирани касети, които минават през строги инспекции, с цел да дават отговор на същото качество като новите. По този метод 80 % от истинския материал се употребява наново, а останалата част се рециклира и употребява за производството на други артикули на Brother.

Заводът на Brother в Словакия е преработил до момента над 18 милиона тонер касети
(снимка: Brother)

Навръх 15-ия си рожден ден, заводът получи и акредитация като въглеродно безпристрастен от DNV Business Assurance Italy Srl. Заедно със оборудването на Brother в Обединеното кралство (което получи въглеродно безпристрастен статут през 2021 г.), словашкият цех е един от няколкото в Европа с въглеродно неутрални процеси за преправяне с нулев боклук досега на депониране.

„ Всичко, което не можем непосредствено да използваме наново, се рециклира, което способства за затворен цикъл, при който нищо не отива в депото за боклуци “, разясни Дейв Лорънс. „ В допълнение, огромна част от силата, от която се нуждаем, с цел да оперираме, се генерира от слънчеви панели и земна термопомпа. Този натурален източник на сила е понижил нашите въглеродни излъчвания с 48% ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР