Заводът за отпадъци в с. Яна ще доведе до спестяване

...
Заводът за отпадъци в с. Яна ще доведе до спестяване
Коментари Харесай

Кремлис: Заводът за отпадъци на София спестява 250 млн. лева на столичани

Заводът за боклуци в с. Яна ще докара до икономисване на 250 млн. лева за жителите на София. Това сподели Джордж Кремлис - началник на отдел „ Кохезионна политика и екооценки ” в Групово дело „ Околна среда ” на Европейската комисия след ревизия на работата на Инсталацията за механично-биологично отнасяне на битовите боклуци на София. 

В инспекцията участваха министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Много съм благополучен, че този втори най-съществен цех в Европейския съюз изцяло работи. Това е оборудване с голям капацитет, който може да бъде доразвиван и надграждан. То ще докара до намаляването на налозите и таксите за боклук и ще способства за задачите на Европейския съюз за реализиране на кръгова стопанска система “, сподели още Кремлис, представен от Фокус. Кремлис изрази вяра и третата фаза, която ще даде опция на създаваното от оборудването RDF гориво да бъде употребявано от „ Топлофикация “-София, да се случи допустимо най-скоро. 

Отпадъците на столицата от проблем в предишното се трансфораха в запас за бъдещето, съобщи Фандъкова.  „ С работата на завода до този миг осигурихме понижаване на депонираните количества боклук с над 80%. Така отговаряме на европейските условия, а това се отразява и финансово, защото при депониране има все по-високи и по-високи такси ”, сподели още тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР