Заводът за литий на Tesla, който Илън Мъск нарече машина

...
Заводът за литий на Tesla, който Илън Мъск нарече машина
Коментари Харесай

Заводът за пречистване на литий на Tesla ще заработи предсрочно – през 2024 година

Заводът за литий на Tesla, който Илън Мъск назова „ машина за отпечатване на пари “, ще проработи по-рано от предстоящото – през първата половина на 2024 година Съоръжението, което създава литиев хидроксид, е част от тактиката на Tesla да обезпечи лично произвеждане на акумулаторни акумулатори. Компанията също по този начин се стреми да вкара нова система за обработка, която, в случай че е сполучлива, може да бъде възприета от други фабрики и да подтиква производството на електрически автомобили. Според Мъск заводът ще създава задоволително литий за производството на 1 милион електрическия автомобил годишно.

Мениджърът по производството на Tesla Джейсън Беван съобщи пред локалните медии в Тексас по време на събитие за набиране на личен състав в завода, че Tesla има намерение да започва производството през първата половина на 2024 година и да усили размера на производството през втората половина на годината. Преди това бе обявено, че строителството ще завърши през идната година, а производството ще стартира през 2025 година

Tesla към този момент удостовери, че възнамерява да влага 365 млн. $ в завода за литий, в който непрекъснато ще работят 165 души. Още 250 работни места са планувани за строителната площадка за интервал от към две години. По време на церемонията по полагането на основите през месец май Илън Мъск съобщи, че заводът ще създава задоволително литий за акумулатори за производството на най-малко 1 милион електрически автомобила годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР