Заводът трябва да преработва значително повече отпадъци, вместо да ги

...
Заводът трябва да преработва значително повече отпадъци, вместо да ги
Коментари Харесай

Кметът Терзиев: Заводът не преработва боклука, а бонусите растат в геометрична прогресия

" Заводът би трябвало да преработва доста повече боклуци, вместо да ги депонира. Вместо това, клетките се пълнят с непреработен отпадък ", уточни Терзиев. Не са отчитали мрежи 8 и 12 тона отпадъци, които са били депонирани.

" Третата клетка за депониране е запълнена, четвъртата, поседна, се цялостни бързо ", осведоми кметът. Той сподели, че в случай че тази процедура не бъде спряна, в границите на няколко години София ще има огромен проблем с отпадъка. " В рамките на три години с това движение ще се запълни и четвъртата клетка за депониране на боклуци ", съобщи Васил Терзиев. Според него изходът от обстановката е повишение на качеството на RDF-а, както и вдигне на % на преправяне на отпадъка, тъй като по думите му в този момент този % е единствено два %.

Директорът на предприятието Николай Савов регистрира, че от 47 съществени машини, 39 са за главен ремонт. " В срадата за RDF горивото от 136 машини, 86 са за главен ремонт. През последните три години са подписани над 470 контракта, като са изхарчени 113 млн. лева от парите и би трябвало са за аварийни елементи ", сподели Савов. Той съобщи, че оборудването е доставяно на доста високи цени, като поръчката е извоювана от една единствена компания. " Голяма част от оборудването не е отразявано в системата, която би трябвало да управлява по кое време е влезнало в системата и по кое време не е влезнало. Най-интересно е един лентов превозвач, който на 31 май е признат като главно средство, 47 дни по-късно е нарязан на скрап, без да имаме удостоверение, че той въобще е тръгнал да работи ", изясни Терзиев.

Снимка: БТА

Докладът от инспекцията в Столичното дружество за отнасяне на боклуци е даден на прокуратурата.  " Безстопанственост - като груба немарливост във връзка с активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани планови задачи при строителството, липса на действен надзор и надзор по осъществяването, липса на надзор, разпределяне на безусловно нелогични и незаслужени бонуси по отношение на резултатите и скарано с икономическата логичност утежняване на финансовото състояние на предприятието ", написа по-рано през днешния ден в обществената мрежа столичният кмет. За всичко това съгласно него би трябвало да бъде потърсена отговорност, добави той.

На 2 януари от пресцентъра на Столичната община оповестиха, че Столичното дружество за отнасяне на боклуци не извършва задачата си по предопределение и има евентуален риск, в случай че не се вземат незабавни ограничения, София да преживее рецесия с боклука в идващите три години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР