Заводът разработи ... самосвал-дрон. Камионът се казва Юпитер и е

...
Заводът разработи ... самосвал-дрон. Камионът се казва Юпитер и е
Коментари Харесай

Руският безпилотен КамАЗ е готов

Заводът създаде... самосвал-дрон. Камионът се споделя " Юпитер " и е със задвижване 4х4. Съобщава се също, че самосвалът има поредна хибридна трансмисия, оборудвана с буферни акумулатори за възобновяване на силата при прекъсване и придвижване надолу.

Освен това на машината е внедрен совалков режим на придвижване. След като каросерията на самосвала е цялостна, тя отива напряко до пункта за разтоварване, където след цялостно разтоварване рулира назад.

Благодарение на това, настояват разработчиците, става допустимо да се реализира спестовност на гориво, понижаване на времето на цикъла на машината и повишение на успеваемостта.

В същото време моторът е дело на КамАЗ и е с работен размер от 11.9 литра. Той извършва функционалността за зареждане на електрически генератор, който обезпечава сила за тяговия мотор и зарежда акумулаторните блокове.

Засега скоростта на самосвала-дрон не е толкоз висока, колкото биха желали руснаците - единствено 56 км/ч. Що се отнася до товароносимостта, тя е междинна за подобен камион - 30 тона, а размерът е 21.5 куб.м. Предвижда се той да се употребява за превозване на руда.

Освен това руснаците са се съобразили с изненадите на съветския климат и прибавят отопление към платформата, с цел да не замръзват възлите и елементите през димата, като всичко това ставаблагодарение на изгорелите газове.

Сега безпилотният самосвал се тества в Научно-техническия център на КамАЗ. И по-късно ще отиде в открития рудник Черниговски в региона на Кемерово. Разбира се, ще бъде допустимо да се преценяват резултатите малко по-късно, само че несъмнено самосвалът наподобява забавен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР