Завистта е много лошо нещо. Тя е като нелечима болест,

...
Завистта е много лошо нещо. Тя е като нелечима болест,
Коментари Харесай

Защо най-скъпите ни хора ни ЗАВИЖДАТ най-много

Завистта е доста неприятно нещо. Тя е като нелечима болест, която те изяжда от вътрешната страна. За страдание никой не си избира какъв да бъде и измежду хората способни да изпитат това възприятие може да се окаже и някой ваш непосредствен - родственик или другар. Често заради тази причина е мъчно да повярваме, че точно околните ни могат да изпитат злоба към нас.

На всеки се е случвало, когато има проблем, този, който сякаш му е другар, да страда дружно с него. Това съчувствие е дотолкоз мощно, че даже наподобява нереално.
Завистливите хора се хранят от болката на другите. Те са подготвени да ти подадат ръка в сложен миг единствено и единствено да видят по какъв начин страдаш след това.
Знаците, които издават завистливите хора
Всеки от нас се сблъсква всекидневно със завистливи хора. Завистта е като отрова освен за този на който завиждат, само че и за самия злоба...
Прочети повече
Завистливите хора ги боли, щом си съумял и благополучен. Когато обаче внезапно ти се случи нещо неприятно, им става по-леко и тогава на лицето им блества тънка самодоволна усмивка. Щастието си мъчно съумяват да скрият и в случай че си по-наблюдателен, ще забележиш по какъв начин в действителност се радват. 
В моментите, когато са съпричастни с болката ви, те в действителност изпитват душевно облекчение. Вашето страдалчество е като лекарство за завистливите душици.

Често, когато човек е угрижен и е в неволя не може да забележи тези индикации, които крещят, че си имате работа със завистта. Оставате с усещането, че приятелят ви е съпричастен с вас, само че това надалеч може да не е по този начин. След като истината излезе нескрито, разочарованието е голямо.

 Когато си печален и имаш потребност от рамо, на което да поплачеш се доверяваш и споделяш болката си с най-близките си, само че внимавай! Ако този човек е с теб и е съпричастен единствено в неприятното, а когато си благополучен, изчезва, просто се увери, че индивидът е откровен в другарските си планове.
Истина е, че горчивият житейски опит и измяната на най-близките  ни кара да не имаме вяра на никого с изключение на на себе си. Все отново обаче, каквото и да става, не трябва да губим вярата си в хората и в положителното, просто би трябвало да бъдем по-бдителни и да не одобряваме думата на всеки, без значение какъв брой ни е непосредствен, за чиста монета.

Да си доверчив, не е срамно, значи че си добър човек с чисти планове, само че не всеки, който срещаш, ще бъде като теб. Именно по тази причина мнителността, макар да не наподобява по този начин е положително качество, което би могло да победи завистта на близките. Както се споделя свят необятен - хора всевъзможни, съумей да подбереш верните, на които да разчиташ!
Може да не ви се има вяра, само че най-силно завиждат родственици и другари
Едва ли това е изненада за някого, тъй като в днешно време съвсем не можем да открием човек, който същински да се радва на нашите триумфи и...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР