Зависимостта на Индия от вноса на китайски стоки нарасна през

...
Зависимостта на Индия от вноса на китайски стоки нарасна през
Коментари Харесай

Нараства зависимостта на Индия от вноса на китайски стоки

Зависимостта на Индия от вноса на китайски артикули набъбна през 2021 година, движена от нарасналото търсене и увеличените доставки на подготвена електроника и други артикули от Китай. Това заяви в понеделник вестник The Hindu, базирайки се на източници в индийското министерство на търговията.

По техни данни, Индия е нараснала вноса си от Китай с 16 милиарда $ предходната година, което демонстрира възходящата взаимозависимост на страната от импорт на доста значими артикули от чужбина.

През 2021 година общият импорт на Индия от Китай надвиши рекордните 97,5 милиарда $, което съставлява забележителна част от двустранната търговия, оповестява.

Търговията на Индия с Китай се е нараснала с 43% на годишна база до над 125 милиарда $ предходната година, както заяви Главната митническа администрация на Китай през януари, заради продължаващото търсене на Индия за импорт на китайско промишлено съоръжение, електроника и химикали. За първи път забележителна част от износа на Китай за Индия през 2021 година са били здравно съоръжение и фармацевтични артикули.

Най-големият експорт на Индия за Китай през обсъждания интервал е желязна руда, памук и други артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР