Зависимостта на Филипините от въглищна енергия е нараснала с 62%

...
Зависимостта на Филипините от въглищна енергия е нараснала с 62%
Коментари Харесай

Филипините изпревариха Китай като най-зависима държава от енергия, произвеждана от въглища


Зависимостта на Филипините от въглищна сила е повишена с 62% предходната година, изпреварвайки Китай, Индонезия и Полша, съгласно основания в Лондон енергиен мозъчен концерн Ember, съобщи

Филипините бяха и най-зависимата от въглищата страна в Югоизточна Азия през 2023 година, защото възприемането на произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници остава ниско. Делът на създадената електрическа енергия от въглища в страната се повиши до 61,9% през предходната година по отношение на 59,1% през 2022 година Като цяло производството на въглища в страната също се е повишило с 9,7%, което е повече от 4,6% нарастване на търсенето на електрическа енергия, се споделя в отчета.

„ Въглищата изиграха значима роля в енергийната сигурност на Филипините. През 90-те години бяха построени доста нови въглищни електроцентрали, с цел да отговорят на възходящото търсене на електричество “, сподели пред CNBC Динита Сетявати, старши анализатор на електроенергийната политика за Югоизточна Азия в Ember Climate.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР