Зависимости са причината за безсилието да се сложи ред в

...
Зависимости са причината за безсилието да се сложи ред в
Коментари Харесай

Румен Петков: Има зависимост на служебния енергиен министър от фирмата „Ай Си Джи Би“

Зависимости са повода за безсилието да се постави ред в „ Ай Си Джи Би “. Това разяснява пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и дефинира цялостното положение на българската енергетика като обезпокоително.

Той показа последователност на следващия случай, който илюстрира гореизложеното.

„ На 7 юли съм го запитал дали „ Ай Си Джи Би “ употребява услуги на PR организация, каква е цената на тези услуги, в случай че употребява, и дали министърът смята, че е редно и би трябвало да употребява услугите на PR консултанти. Той ми дава отговор, че не знае и ще пита енергийния холдинг. Енергийният холдинг на собствен ред ми дава отговор, че не знае и ще пита управлението на „ Ай Си Джи Би “”.

Румен Петков изрази удивление от незнанието на отговора на заложения от него въпрос, поради обстоятелството, че формалната преписка на „ Ай Си Джи Би “ се води от Action Global Communications Bulgaria.

„ Това е организацията. Некадърието е облечено в характерна мотивация, която възпитанието ми пречи да нарека корупционна. Отговорността към този момент е на президента Радев. Не може в продължение на повече от 8 месеца, година, да приказваме за това, че „ Ай Си Джи Би “ унищожава газовата сигурност на България, унищожава план, обезпечен със съществено европейско финансиране. Не може този министър на енергетиката, за който президентът Радев носи персонална отговорност, към този момент месеци наред да не може да направи нищо “.

Румен Петков съобщи, че налице е откровена взаимозависимост на служебния енергиен министър от „ Ай Си Джи Би “, която води към президентството.

В крайната цена на плана - Междусистемната газова връзка Гърция-България, бяха включени и две АГРС при Кърджали и Димитровград, които в следствие отпаднаха, без това обаче да повлияе на въпросната последна цена, която в последна сметка, ще образува и цената на горивото. В материал до медиите от „ Ай Си Джи Би “ оповестяват, че двете АГРС са били заложени за осъществяване в „ първичен механически план “ за осъществяването на газопровода.

„ Кой е упълномощил плана? Като термин да обяснят какво е „ първичен механически план “, имало ли е превъзлагане на техническия план, с цел да може след първичния да има финален или непосредствен до окончателния и какви са разноските? Защото това управление на „ Ай Си Джи Би “ явно е упълномощило този първичен план, който ние с вас сме платили, ще плащаме през цената на газа. Кой на какво съображение е упълномощил това препроектиране? Решението за отпадането на двете АГРС е взето в края на 2019 година, излиза наяве от въпросния материал до медиите. При състояние, че тогава са готови споразуменията за ускорени разплащания и за отсрочване на въвеждането в употреба, не се третира общата цена, след отпадането на двете АГРС. И тук има едно изречение, което би трябвало да се види от прокурор: „ Намаляването на цената се прави посредством издаване на разновидност, която към този момент е в ход “. Двете станции са свалени 2019 година, 2021 нас ни уведомяват, че вариацията към този момент е в ход. Това е доста грозна игра на думи и бездействието на министъра на енергетиката смайва “.

Според Петков, въпросното безучастие има своя отговор. Той изиска отговор и от новоназначения член на УС на БЕХ Пламен Дилков дали има отношение с инженер-консултанта на „ Ай Си Джи Би “ и дали неговата компания „ България Инженеринг “ взе участие в този консорциум на инженер-консултанта на „ Ай Си Джи Би “.

„ Това не просто е спор на ползи. Това е откровена взаимозависимост от „ Ай Си Джи Би “ на министъра на енергетиката, която води към президентството. Продължава да няма отговор и въпроса какво значи, че планът ще бъде подготвен в края на 2021 година и въведен в употреба доникъде на 2022 година На крещящи въпроси би трябвало да се отговори – кой предложи Пламен Дилков в БЕХ, кой предложи Веселина Бучкова за изпълнителен шеф на БЕХ - юрист в адвокатската фирма на заместник-министъра на правораздаването Иван Демерджиев с упоритостите за политическа кариера и в идващото държавно управление и с избрана политическа поддръжка. Тази женица нищо не схваща от енергетика. Кой го предложи? Това е въпросът. И има ли президентът отношение към това структуриране на управлението на енергийния холдинг? Второ – какви ограничения ще предприеме БЕХ към „ Булгартрансгаз “ и „ Ай Си Джи Би “? Никакви, тъй като зависимостта на енергийния холдинг и „ Ай Си Джи Би “ е съсредоточена в господин Пламен Дилков “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР