Завишение на пациентите със симптоми на грип и коронавирус, отчитат

...
Завишение на пациентите със симптоми на грип и коронавирус, отчитат
Коментари Харесай

Завишение на пациентите със симптоми на грип и коронавирус в Ямбол

Завишение на пациентите със признаци на грип и ковид, регистрират от Регионалната здравна ревизия в Ямбол. При общопрактикуващите лекари към този момент са доставени и първите количества противогрипни ваксини.

Броят на чакащите пред лекарските  кабинети пораства от края на септември, посочи шефът на РЗИ - Ямбол доктор Радостина Калчева:

" Няма регистрирани гърмежи все още в обществени заведения, няма паралелки под карантина в учебните заведения или в детски заведения. единствено двама души се лекуват в болнични заведения. "

В региона към този момент са доставени близо 3000 ваксини против новите разновидности на коронавирус, като те могат да бъдат сложени в кабинета на РЗИ или при общопрактикуващите лекари:

" От другата седмица стартира работа и мобилния екип, започваме да вършим имунизации в обществените домове. "

При общопрактикуващите лекари са пристигнали и първите противогрипни ваксини, като за хората над 65 години те са безвъзмездни, напомни доктор Калчева.

Общопрактикуващите лекари ще получат на няколко стадия ваксини, през вчерашния ден са получили доста малко от имунизациите на едната компания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР