Завишаване на нормите - над два пъти, на фините прахови

...
Завишаване на нормите - над два пъти, на фините прахови
Коментари Харесай

Мръсен въздух и в Пловдив: Два пъти е завишението на фини прахови частици

Завишаване на нормите - над два пъти, на фините прахови частици във въздуха и в Пловдив. При възможни 50 микрограма на пространствен метър, тук-там в града тази заран бяха регистрирани стойности над 100 микрограма на пространствен метър.

Пловдив

В една от двете станции за премерване на качеството на въздуха в Пловдив тази заран и двата апарата регистрираха като неприятен и доста неприятен въздуха в града. На места даже данните на община Пловдив демонстрираха, че фините прахови частици са повишени тройно - по главните булеварди на града и към ромските махали. През последните дни Пловдив е обгърнат в мъгла. Така беше и тази заран, което способства още повече за мръсния въздух.

- Какви са данните все още, нормални ли са те за зимния интервал и какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати?

Стефан Шилев - шеф на Регионална дирекция по околната среда и водите в Пловдив: Към момента данните от тази заран демонстрират завишение на фините прахови частици, които са 100-110 микрона, което е към два пъти нарастване. Данните са нормални за интервал, в който имаме инверсии, липса на вятър и отопление на твърдо гориво, което е главен проблем през есенно-зимния сезон. Твърдото гориво способства за към 70-80% от този индикатор на територията на община Пловдив.
Пловдив завоюва 14 милиона лв. по Оперативна стратегия " Околна среда ", с които през идната година ще се подмени отоплението на стотици семейства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР