Заветното Да са си казали 1170 двойки, докатобракосъчетанията във варненската

...
Заветното Да са си казали 1170 двойки, докатобракосъчетанията във варненската
Коментари Харесай

Повече сватби и по-малко погребения във Варна миналата година

Заветното „ Да ” са си споделили 1170 двойки, докатобракосъчетанията във варненската ритуална зала през 2021 година са били1094.

Повече са и подписаните бракове с чужденци. Броят им за предходната година е 119. Любопитното е, че във Варна през годината са подписани 49 брака напълно сред украинци и 5 смесени сред жители на Украйна и Русия.

През последната година бяха нараснали цените за подписване на брак и другите ритуали. Най-евтиният вид -с сключване в канцелария през работен ден,вече е 35 лв..

За предходната година в „ Обреди ” записват и рекордно ниска смъртност във Варна. Извършените от общинското сдружение погребения са 2794, при 3574 през миналата 2021 година, което е над 20% спад, уточни Тодор Генков. Той посочи, че повода не е в съществуването на Крематориум, а в действително по-ниския брой на смъртните случаи.

Генков добави, че повишаване има и при погребалните услуги.

Във Варна продължава да има проблем със свободните площи за нови гробни места. За последно разширение на гробищни паркове е имало преди 10 години, посочи шефът на „ Обреди ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР