Завет за жените в българската политика е оставила петричката пророчица

...
Завет за жените в българската политика е оставила петричката пророчица
Коментари Харесай

Ванга отправила важна заръка за жените политици у нас

Завет за дамите в българската политика е оставила петричката пророчица баба Ванга. Това описа за първи път обществено актрисата Деси Бакърджиева в прочувствено изявление за bTV.

Тя е имала редкия късмет да бъде два пъти при вуйна Ванга.

" При второто ми посещаване при нея тя сподели, че би трябвало да имаме вяра на дамите в политиката и да залагаме повече на женското начало, тъй като дамата е освен майка, само че и доста мощен покровител ", показа Деси.

И продължи: " Надявам се България да осъмне в нов, прекрасен век от политическа и от икономическа позиция, да пристигна това време, в което децата ни няма повече да отиват в чужбина ".

Обичаната актриса, на която коронавирусът лиши неотдавна брачна половинка, съобщи, че желае двете ѝ дъщери Ана-Мария и Вивиан да останат тук.

" Искам децата ни да се развиват в чужбина, само че да се връщат, тук и да имат религия, сигурност, развиване, да бъдат щастливи тук, да се гордеят, че са българи ", съобщи още Бакърджиева.

Малцина знаят, че нейната пра-пра баба по бащина линия Тодора Бакърджиева е била съратница на Левски и е била пощальон на Централния революционен комитет.

Крила е посланията в косите, в пазвата си и в роклята си. За нея Захарий Стоянов споделя в „ Записки по българските въстания”.

" За мен е най-важно да помним историята, да не забравяне хората, поради които имаме свободата си ", сподели Деси Бакърджиева и показа, че Тодора Бакърджиева е първата жена у нас, която като актриса се качва на сцената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР