Заверка апостил“ да може да се прави и от областните

...
Заверка апостил“ да може да се прави и от областните
Коментари Харесай

Заверка `апостил` ще може да се прави и от областните администрации

Заверка „ апостил “ да може да се прави и от регионалните администрации в страната, а освен от Министерство на външните работи, плануват утвърдени от държавното управление промени на Закона за одобрение на Конвенцията за унищожаване на условието за заверка на задгранични обществени актове.

Приетите допълнения вкарват децентрализиране на осъществяването на заверки с „ апостил “ на документи, издавани от общинските администрации, като тези функционалности се разпореждат и на 28-те регионални администрации.

По в този момент настоящата нормативна уредба заверката се прави единствено от Министерството на външните работи. По този метод всеки човек, който има потребност от услугата, би трябвало да пътува до София или да употребява услугите на медиатор, а това изисква в допълнение време и води до по-високи финансови разноски за жителите и бизнеса.

Тази процедура се ползва в редица европейски страни. Целта й е да се реализира възстановяване на административното обслужване и понижаване на административната тежест при осъществяване на заверки на документи с апостил.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР