Завеждащият лаборатория по инфекции към университета в Берн д-р Аспарух

Завеждащият лаборатория по инфекции към университета в Берн д-р Аспарух ...

Експерт: Чутовна глупост е в България да се изтегля ваксината на AstraZeneca

Завеждащият лаборатория по инфекции към университета в Берн д-р Аспарух Илиев определи като чутовна глупост възможността българските власти да изтеглят препарата на AstraZeneca от ваксинационния процес.
Припомняме, че вчера (12 април) здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че ако интересът към ваксината продължава да пада, то ще се обмисли от ваксинационните центрове.
"Предвид изказването на министър Ангелов, че е възможно ваксината на АстраЗенека да бъде изтеглена от ваксинационния процес, просто трябва да съм емоционален (не спрямо него)", коментира днес Илиев в социалните мрежи.
Публикуваме пълното изказване на д-р Аспарух Илиев без редакторска намеса:
Предвид изказването на министър Ангелов, че е възможно ваксината на АстраЗенека да бъде изтеглена от ваксинационния процес, просто трябва да съм емоционален (не спрямо него). Мили хора, чутовна глупост е да има високоефективна и безопасна ваксина за заболяване с висока смъртност (над 1 на 100) и висока степен на трайна неработоспособност (което заболяване вилнее в момента) и да не се ваксинирате, очаквайки хипотетичната "по-добра" ваксина заради страничен ефект от 1 на 200 000. Не го разбирам, наистина.
Още:Източник: actualno.com