Заведох дело по Наказателния кодекс срещу Корнелия Нинова за всички

...
Заведох дело по Наказателния кодекс срещу Корнелия Нинова за всички
Коментари Харесай

Делото срещу Нинова за клевети тръгна с доказателства, че лъже за бг оръжието в Украйна

" Заведох дело по Наказателния кодекс против Корнелия Нинова за всички изречени лъжи за мен и военнопромишления комплекс на България. Това заяви някогашният изпълнителен шеф на Кинтекс Александър Михайлов .

Припомняме, че той бе освободен след обществено предписание на министъра на стопанската система и промишлеността. Тя се базира на одит на Инспектората на министерството, само че по-късно стана ясно, че подобен не е осъществяван. В следствие няколко пъти версиите за кадровата промяна бяха променяни, а в офанзивата против Михайлов бе включен и пресцентърът на Българска социалистическа партия.

" Корнелия Нинова с лекост изрича откровени лъжи за мен, а евентуално и за доста други неща. Тя ловко заобикаля въпросите на публицисти за съответни данни, само че в съда няма да има тази опция и ще би трябвало да дава отговор до дъно за думите си ", добавя Михайлов. Той изясни, че към жалбата си е приложил доста документи и записи от участия на министър Нинова пред медии. " Всичко е документирано и се вижда по какъв начин един политик трансформира тезите си и съзнателно заблуждава обществото ", споделя още той.

Александър Михайлов е твърдо решен да пази до дъно своите законни ползи и тези на Кинтекс, тъй като е неприемливо посредством неистини и укриване на информация да се повреждат елементарните хора и държавното сдружение с над половин век история.

" Атаката против мен стана доста брутална, когато разкрих, че големи количества българско оръжие отиват в Украйна през медиатори в Централна Европа. Недопустимо е да се крие истината, тъй като щом се укрива тази информация от обществото ни, то какъв брой ли още неща се прикриват. Явно уплашена да не изгуби електората си, Нинова направи всичко допустимо, с цел да ми затвори устата ", сподели още Александър Михайлов.

 

Той напомни, че 3 пъти обществено е било оповестено, че го дават на Прокуратурата. " Няма да ме сплашат с тази " бухалка ", тъй като истината, обстоятелствата и документите са на моя страна. А Нинова все по-ясно схваща смисъла на поговорката " На лъжата краката са къси ", приключва някогашният началник на Кинтекс.   

Напомняме, че съгласно данни на The New York Times страната ни и още 5 страни продават руски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., основана в Тампа, Флорида, която заобиколно доставя и Украйна. В същото време отрасловият вицепремиер по износа на въоръжения е Корнелия Нинова, която сякаш е против експорта му за някогашната руска република и постоянно отхвърля да има подобен.

Според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т-72. По информация от 2020 година страната ни разполага с 90 от руските машини.

 

Кирил Пламенов

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР