Заведенията в София бойкотираха новите мерки в столицата и продължиха

...
Заведенията в София бойкотираха новите мерки в столицата и продължиха
Коментари Харесай

Заведенията в София бойкотират новите мерки

Заведенията в София бойкотираха новите ограничения в столицата и продължиха да работят и след 22 часа. Това демонстрираха инспекции на полицията и РЗИ.

За миналата нощ са направени няколко акта, в това число и на нощни заведения.

Актовете за нарушаване на заповедта са на стойност сред 300 и 1000 лв. за физическо лице и сред 500 и 2000 за юридическо. Масови инспекции ще има и довечера.

Припомняме, че още преди да влязат в действие новите ограничаващи ограничения от заведенията обявиха, че няма да ги съблюдават, тъй като те не важат за всички.

В същото време депутати влизаха в Народното събрание единствено с картата си за народни представители, без да покажат зелен документ или резултат от негативен тест, макар че от 24 януари представянето на подобен е наложителен за влизане във всички здания на Народно събрание. Стана ясно, че НСО няма право и обвързване да ревизира народните представители дали имат подобен, както и да ги стопира, в случай че нямат.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че не плануват санкции за нарушителите и ще се разчита на добросъвестността и на моралната отговорност на народните представители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР