Заведенията в ще бъдат освободени от такса тротоарно право за

...
Заведенията в ще бъдат освободени от такса тротоарно право за
Коментари Харесай

За два месеца: Освобождават заведенията в София от такси за маси и столове на открито

Заведенията в ще бъдат освободени от такса тротоарно право за маси и столове навън. Бонусът ще важи 2 месеца – от 1 декември до 31 януари. Тази мярка в поддръжка на локалния бизнес в пандемията би трябвало да бъде утвърдена от Столичния общински съвет в четвъртък.
Причината за освобождението от таксата е второто за тази година затваряне на заведенията. Подобна мярка бе призната и по време на локдауна напролет. За към този момент платилите таксата средствата ще се прихващат за последващи месеци.
 Заведенията желаят преди рестрикциите да се вземе решение за поддръжка на бизнеса Заведенията желаят преди рестрикциите да се вземе решение за поддръжка на бизнеса
Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и ръководителят на Сдружението на заведенията в България (С...
СОС ще гласоподава и друга антикризисна мярка - 90% понижение на патентния налог за дребни хотели и стаи вид Airbnb. Така от 250 лева налогът ще стане 25 лева Наемателите на общински обекти също употребяват облекчения. Преустановилите активност заради пандемията са освободени от наем. Намаление с от 20 до 50% пък могат да употребяват отчелите спад на оборота. Общината в Берковица пък освободи 6-те си читалища от такса боклук. Те дължат близо 37 000 лв., прецизира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР