Заведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат

...
Заведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат
Коментари Харесай

Парти на открито след 23:00? Вече ще е невъзможно по закон!

Заведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат право да озвучават открити площи сред 14 и 16 ч. и сред 23 и 8 ч. Производствените и комерсиалните обекти в жилищни здания и здания със смесено предопределение нямат право да ги зареждат сред 23 и 8 ч.

Това е записано в план за изменение на Закона за отбрана от шума в околната среда, оповестен за публични съвещания, написа " Монитор ". Глобите при в началото нарушаване ще са от 500 до 2000 лева, а за наново ще доближават до 10 000 лева, е записано в плана.

Изключение за посочените часове може да има при мероприятия навън.

Силният звук навън е неразрешен и за пътни транспортни средства, в случай че нямат специфичен режим на придвижване. Ресторантите и нощните заведения, които озвучават открити площи, ще би трябвало да употребяват само техника с инсталирани автоматизирани регулатори, контролиращи равнището на звука по този начин, че да не се позволява звук в открити площи над граничните стойности, написа в плана.

В претекстовете е записано, че планът има за цел запазване на здравето на популацията от нездравословното влияние на шума.

Регионалните здравни инспекции ще би трябвало да издават мнение, когато търговски и индустриални обекти работят в жилищни здания или в здания със смесено предопределение, в които част от постройката е планувана за жилищно строителство.

Специална разпоредба ще дефинира какво е естествена акустична конюнктура в жилищни квартали, курорти и територии със смесено предопределение.

В плана се оферират по-високи санкции за нарушаванията.

През лятото предходната година вицепремиерът Валери Симеонов персонално се зае с въдворяването на шумните нощни заведения по морето. Той и полицейски екипи ревизираха заведения в Слънчев бряг, като бяха конфискувани музикални уредби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР