Заведенията, както и всички обекти с обществено предназначение във Варна

...
Заведенията, както и всички обекти с обществено предназначение във Варна
Коментари Харесай

Варна влезе в червената зона, а заведенията се разминаха с мерките

Заведенията, както и всички обекти с публично предопределение във Варна и региона, се разминаха с рестриктивните мерки в работното време.

От края на предходната седмица североизточният клъстер, в който е и област Варна, мина в аления " стадий 3 " от Национален действен проект за справяне с COVID-19.

Съгласно разпоредбите това означаваше, че трябваше да влязат в действие следните ограничения.

За обекти и действия с публично значение - въвеждане на ограничавания до 50% в потенциал /работна площ/ и брой лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.

За образованието - присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

На процедура ограничения бяха въведени само в учебните заведения, като част от учениците минаха на образование в електронна среда.

На питане на кореспондент на Moreto.net към доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна, по отношение на възможни ограничения, стана ясно, че ситуацията в област Варна не е толкоз неприятно. Има задоволително свободни интензивни кревати. Освен това заболямостта е почнала да спада. Все отново процесът се следи, а регионалният щаб ще заседава идния понеделник, посочи доктор Михайлова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР