Заведенията – с капацитет до 50 процента и от 5

...
Заведенията – с капацитет до 50 процента и от 5
Коментари Харесай

В област Пловдив въвеждат нови противоепидемични мерки

Заведенията – с потенциал до 50 % и от 5 до 23 часа, малолетните в моловете единствено с компаньон

Заведенията и обектите на закрито ще работят с потенциал до 50% при съблюдаване на метода „ зелен документ “, съгласно заповедта на здравния министър. Работното време на игрални зали, казина, заведения за хранене и развлечения ще бъде от 5 до 23 часа. Това разгласи регионалният шеф и ръководител на Областния действен щаб след съвещание през днешния ден Йордан Иванов. Бяха набелязани още ограничения против разпространяването на ковид в Пловдивска област. Вече влизаме в стадий 3 от Националния проект за справяне с пандемията. Заболеваемостта е над 1702 новозаразени на 100 000 души население на 14-дневна база. Активните случаи към този момент са 9400, а на домашно лекуване са 8900. Добрата вест е, че приетите в болница не се усилват – 506 са към днешна дата, а места в лечебните заведения има.

Областният шеф добави, че е взето решение за прекратяване на визитите за малолетни в комерсиалните обекти вид „ мол “, без пълновръстен компаньон. След рекомендация на ООЩ управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи ще организира диалог с охранителните компании на обекти и молове за реализиране на надзор на противоепидемичните ограничения. Според членове на щаба документите се ревизират официално и не се изискват персонални карти, които удостоверяват, че документът е на въпросния клиент.

От 31 януари, всички възпитаници в страната излизат в междусрочна почивка, която ще продължи до 6 февруари в това число. Поради тази причина щабът ще вземе решение по какъв начин ще продължи образователният развой след нея идната седмица. По време на ваканцията полицията ще реализира по-чести инспекции в комерсиалните обекти вид „ мол “ за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Областният щаб предложи още учестяване на графика на транспортните средства от градския превоз, както е заложено в проекта, за по-голяма отдалеченост сред пасажерите.

Мерките влизат в действие от 31 януари, понеделник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР