Заведението пред Народния театър ще бъде премахнато. Главният архитект на

...
Заведението пред Народния театър ще бъде премахнато. Главният архитект на
Коментари Харесай

По заповед на главния архитект: Кафенето пред Народния театър ще бъде премахнато |

Заведението пред Народния спектакъл ще бъде отстранено. Главният проектант на София Здравко Здравков е издал заповед за това и притежателят на кафенето има период да апелира до 27 декември. 

Това стана ясно от думите на кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, откакто Спаси София изиска незабавна инспекция на обекта. От гражданската организация, чийто самостоятелен общински консултант е Борис Бонев, оповестиха през вчерашния ден, че са изпратили сигнал и чакат реакция от Столична община. 

Заетата повърхност е двойно по-голяма от позволената в схемата, а обектът даже не е на вярното място. Собственикът не е плащал на р-н Средец никакъв наем от слагането на обекта (2012 г.) до в този момент! Там би трябвало да има единствено маси, само че са сложени и солидни найлонови тенти, които загрозяват една от най-емблематичните здания на София. Заведението има позволение да работи като сезонен обект - единствено през месеците с хубаво време. То би трябвало напълно да се отстранява през зимата, само че все пак работи целогодишно. Къде сте г-жо Фандъкова? Как по този начин 10 години " не сте схванала ", че пред Народния спектакъл има сходна корист? Какво, с изключение на чадър в ущърб на публичният интерес, е дългогодишното игнориране на това и стотици други нарушавания? Какво прави Ивайло Иванов от Министерство на вътрешните работи, който назначихте за шеф на Столичен инспекторат? Изпратихме сигнал и чакаме цялостна инспекция още през днешния ден (вчера - б.р.), налагане на оптимални наказания по всички неспазени членове на Наредбата, както и неотложно унищожаване на обекта. Аман от безвластие, сигнализираха от Спаси София във фейсбук. 

В коментар под поста им отговори Трайков: Спаси София - в някои мнения има въпроси към мен, тъй че нямаше да е неприятно да споделите всичко, което описах на Boris Bonev преди няколко дни - че по наши констативни актове има издадена заповед за унищожаване от основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура, тя е връчена (въпреки че сдружението е подало подправен адрес) и сега тече период за обжалване пред НАГ до 27 декември. Поради събитието, че договорът е подписан непосредствено сред Следствен отдел към окръжна прокуратура и изпълнителят (а не с регион Средец), сме изпратили цялата документи и до Дирекция „ Общински доходи “, отдел „ Ревизии и събиране на вземания “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура, изясни районният кмет. 

Още през март основният проектант Здравко Здравков разгласи, че  в София ще бъдат фрапантно понижени. Тогава той изясни, че в Закона за устройство на територията нямаше текстове, които да регламентират процедурите по слагане и унищожаване на такива обекти и наредбата на Следствен отдел към окръжна прокуратура беше анулирана от съда. С последното изменение в Закон за устройство на територията към този момент има съответно работещ текст 56А, който дава опция общинският съвет в своята разпоредба да сътвори сходен ред за на тези така наречен мобилни уреди. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР