Заведение, което е било затворено заради , дължи огромни суми

...
Заведение, което е било затворено заради , дължи огромни суми
Коментари Харесай

Заведение в Пловдив дължи огромни суми за наем, от общината предлагат разсрочване, обмислят и още облекчения за бизнеса

Заведение, което е било затворено поради, дължи големи суми за наем на община Пловдив. За това сигнализираха притежателите на обекта в сигнал до Actualno.com.
“Имаме заведение в град Пловдив на централната основна улица. За интервала на второто затваряне Община Пловдив, която е притежател на постройката, ни начисли със задна дата всички наеми и лихви към тях, общо: 41 855.75 от които 1626.85 лихви и 40 228.90 лева.наеми. Многократно изпратихме молби до общинските съветници и кмета, стигнахме даже до омбудсмана. Резултатът е второ писмо от общината, в което ни приканват в 14-дневен период да платим цялото обвързване или отиваме на съд и ни приключват контракта.
 Как реагира бизнесът на новото разхлабване на ограниченията? Как реагира бизнесът на новото разхлабване на ограниченията?
Бизнесът реагира на новото разхлабване на ограниченията. От заповед на здравния министър през днешния ден излиза наяве, че визитите в заведенията на хра...
Докато пишехме молби внасяхме отчасти суми по задължението. Но то е огромно, наемът е към 9000 лв. на месец и не можем да го погасим при нулеви обороти, заеми...., знаете по какъв начин е. Каква е тази безсмислица, страната да те затваря и лишава правото ти на работа, а след това да те даде на съд по тази причина, че, изпълнявайки наредбите, не можеш да платиш отговорностите си? ", питат притежателите на обекта.
В отговор от локалната администрация напомнят, че е една от първите в страната, която още предходната година поради пандемията предприе стъпки за облекчение на дребния и междинен бизнес – анулирана е такса тротоарно право, понижени са наемите, а на заведенията, които са затворени – изцяло опростени. “Не сме спирали да поддържаме бизнеса през този интервал, облекчителните ограничения бяха до края на август 2020 година, като това стана с решение на общинския съвет. В този интервал – от април до август, са опростени общински наеми за общо 180 000 лв., като в тази сума не влизат наеми на заведенията от шестте региона на Пловдив “, съобщи за Actualno.com заместник-кметът с сектор “Финанси “ Величко Родопски. Той добави, че по предложение на общината, от 1 януари до 31 май тази година обектите още веднъж са освободени от такса “тротоарно право “. “Това ще коства на общината близо половин милион лв., само че ние сме наясно, че това е поддръжка за дребния и междинния бизнес “, безапелационен е Родопски.
Заместник-кметът по финанси обаче изясни, че от общината няма по какъв начин да подхващат единично опрощаване на наемите на обособените заведения. “Постъпили са сходни претенции при нас и от още няколко обекта, помещаващи се в общински парцели. Предвид усложняващата се епидемиологична конюнктура, вършим разбор на приходите в бюджета и обмисляме какви спомагателни ограничения за облекчаването за ползвателите на общински терени да предложим. Очакваме, че до 15 април ще имаме изясненост и ще внесем оферти в Общинския съвет “, съобщи още той.
“Проверката ни по съответния случай сподели, че се желае опрощаване на наемите за ноември и декември, само че ние не можем да вземем решение за минал интервал. Въпреки това сме отворени да водим диалози за разсрочване. За страдание наемателите на въпросния парцел не са се обърнали с сходно искане. По отношение на 14-дневния период, мога да кажа, че това е общоприета процедура. Наясно сме със обстановката и по отношение на нито един от нашите наематели не сме прибягвали до наложително събиране на суми без да сме изяснили проблемите, с които те се сблъскавт “, добави Величко Родопски.
 Сдружението на заведенията предлага 3 разновидността по какъв начин бизнесът да отвори през април Сдружението на заведенията предлага 3 разновидността по какъв начин бизнесът да отвори през април
Три разновидността за отваряне на заведенията оферират от Сдружението на заведенията в България с ръководител Емил Коларов. Според позицият...
Припомняме, че през февруари притежатели на заведения настояха за по-ниски наеми на общинските парцели, които употребяват, както и на таксите за битови боклуци и тротоарно право за разполагане на масите пред обектите. Исканията бяха отправени в отворено писмо до Националното съдружие на общините от двете браншови асоциации, а задачата - антикризисна поддръжка за сектора от страна на локалната власт. Общинските наеми и другите такси са забележителна част от разноските на притежателите на заведения. Затова те считат, че в случай че общините ги понижат или анулират, това ще помогне на сектора в годината на рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР