Завъртя се още един месец и ако не сме обърнали

...
Завъртя се още един месец и ако не сме обърнали
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за септември 2020 г.

Завъртя се още един месец и в случай че не сме обърнали внимание, вечерите стартират прекомерно рано. В подобен миг можем да изберем вместо отдалеченото на тв приемника, книгата. А любопитните истории са в действителност доста.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от електронното списание © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове.

Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2020 година.


10. „ Малки дами “
Луиза Мей Олкът

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за август 2020 година

Има романи, които съумяват да си проправят път през времето и да се трансфорат в класика. Причината за това е, че съумяват да надскочат злободневието и да ни полуотворен прозореца към безконечните тематики. Такава е историята на четирите сестри, вдъхновяваща и докосваща сърцата на читателите от генерации.

„ Малки дами “ е една от тези безконечни детски класики, които се предават от потомство на потомство, от майка на щерка, сред сестри или най-хубави приятелки.

Красивата Мег, смелата Джо, надарената Бет и сантименталната Ейми към този момент три века омайват милиони дребни девойки по света, изпълват сърцата им със смях и сълзи, въодушевяват ги да се вглеждат в себе си, да обичат околните си, да следват фантазиите си…

Вечният шедьовър на Луиза Мей Олкът е книга за всяко дете. По благ и внимателен метод тя предава своето обръщение за повече добрина, примирение и обич, от които имаме такава потребност във все по-объркания свят, в който живеем.

9. „ Последна спирка Аушвиц “
Еди де Винд

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2020 година

„ Описанията на Де Винд на хората и прекарванията им в Аушвиц – на пандизчиите, на защитата, на оградите, на храната, на татуировките, на душовете и на касапницата – оферират надълбоко прозрение в един човек, който е бил бдителен, до момента в който го следят, и който евентуално без даже да има желание, е съхранил спомените си за момента, когато думите ще победят нацистите, когато техните закононарушения е трябвало да бъдат извадени на показ, с цел да не се позволява да се случат още веднъж. “

Джон Бойн, създател на „ Момчето с раираната пижама “

Доколкото е известно, „ Последна спирка Аушвиц “ е единственият спомен, написан в лагера на гибелта. Еди де Винд е доктор, който е изпратен на крах с обичаната му Фридел, а любовта е единствената им опора против нацистките зверства. През погледа на Де Винд лагерът оживява подобен, какъвто е бил – най-близкото до пъкъла място на земята, само че даже там положителното и вярата не престават да цъфтят и да носят разтуха.

Ето по тази причина се привеждам толкоз от прозореца към Блок 10, където е тя. Ето по тази причина нейната ръка стиска толкоз мощно телената мрежа на прозореца ѝ. Ето по тази причина тя обляга глава на дървената рамка. За да не угасне стремежът ѝ към мен, да не угасне копнежът ни към тези обгърнати в мъгла сини планини.

8. „ Малори “
Джош Малерман

Изминали са повече от 10 години, откогато Малори и двете деца се насочиха на рисковото и злокобно пътешестване с лодка по реката в търсене на избавление – избавление в един свят, който е видимо спокоен и спокоен, само че който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, аромат и допиране, можеш да общуваш с други хора, даже да създадеш семейство, само че в случай че погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала в действителност сигурна и спокойна – тук зрението е нещо, от което нямаш потребност. В приюта имаш потребност единствено от хората до себе си.

Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат извън – скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще би трябвало още веднъж да бяга, дружно с двете си деца. Те ще намерят заслон другаде, само че този път ще би трябвало да създадат рисков избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да разкрият мистерията, която е погубила човешката цивилизация?

„ Малори “ е ненадейно, с напрежение и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „ Кутия за птици “. Авторът Джош Малерман си слага значима и почтена цел: да не повтаря модела на първия разказ, а да се опита да разшири митологията, която самичък е основал. С помощта на своята основна героиня, Малори, той построява безапелационен и впечатляващ знак на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разпростира с бездиханна динамичност и увличащо напрежение.


7. „ Тревожни хора “
Фредерик Бакман

 10-те най-продавани книги на издателство

„ Тревожни хора “ е лудешка комедия за заложническа драма по време на оглед на апартамент. Крайно несполучлив банков обирджия се заключва дружно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели фенове на Ikea, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер… и заешка глава.

Сградата е обсадена, а на полицията се постанова да води договаряния и да носи пица. В последна сметка заложническата драма има благополучен край – обирджията се предава и пуска всички, само че когато служителите на реда нахлуват в жилището, вътре няма никого.

Започват серия комплицирани разпити на очевидци, при което пораждат няколко въпроса, към които се заформя класическа тайнственост:

Как е съумял да се измъкне обирджията? Защо всички са толкоз ядосани? И какво в действителност не им е НАРЕД на хората в днешно време?

6. „ Маргаритка и вкусната храна “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2020 година

Защо би трябвало да се храня?
Какви са тайните на зеленчуците?
Наистина ли супата е „ стопликоремче “ и „ галистомахче “?
А за какво от храната имам суперсили?

„ Не желая да хапвам “ – постоянно чуваме този отвод!
В „ Маргаритка и вкусната храна “ едно приказно странствуване в зеленчуковата градина разкрива на децата смисъла на от време на време досадното за тях хранене.

Тази брошура е втората от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни завършения, дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче.

От „ Маргаритка “ откровено имат вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на потребните привички, и оказват помощ на всеки родител да трансформира научаването им във вълнуващо за дребния човек прекарване.

5. „ Красиво неблагоразумие “
Л. Дж. Шен

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

Пен:
Живея за отмъщението си.
Четири години пострадвам поради това, което Дария Фоло­ухил ми аргументи, и сърцето ми към този момент е единствено лед.
Взех си първата ѝ целувка. Тя взе единственото, което обичах.
Бях безпаричен. Тя богата.
Сега обаче съм най-бляскавият план на родителите ѝ.
Живея в къщата ѝ и мога да съм неин изтезател.
Дария Фолоухил си фантазира, че е Кралицата. Заел съм се да ѝ потвърдя, че не е нищо повече от капризна принцеса.

Дария:

Всички виждат единствено блестящата осанка. Кралицата, на която всички завиждат. Не знаят за сълзите.
Високите и тънки като игли токчета пробиват стра­хотни дупки, когато стъпваш с тях по хората.
Един безоблачен ден по този начин пробих сърцето на Пен Скъли, че от него потече кръв, а след това го метнах в кофа за отпадък.
Сега обаче той живее в стаята насреща и аз желая него, него, единствено него. Но той е капитанът на тима, който всички от моята гимназия ненавиждат, и мой доведен брат.
И желае да си платя за всичко.

4. „ Изкуството да бъдеш спокоен “
Райън Холидей

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за август 2020 година

Изкуството да бъдем спокойни в един разтревожен свят.

В днешния свят заплахите са доста, а най-голямата от тях се крие в непрекъснатите разстройства и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл. В тази книга, един майсторски синтез на източната и западната философия, Райън Холидей ни учи по какъв начин да се фокусираме върху значимото на фона на от време на време затрупващите ни спорове и проблеми на XXI век . “
Робърт Грийн

Райън Холидей чертае пътя към това необикновено хладнокръвие, към покоя, който е необходим, с цел да успеем.

В духа на своите предходни книги – „ Твоето его е врагът “ и „ Дарът на компликациите “ – той черпи от мъдростта на огромните метафизичен течения и религии и от историите на значими персони – от Марк Аврелий и Конфуций до Чърчил и Кенеди, с цел да подчертае голямото значение на спокойствието в човешкия живот.

В една ера, в която сме подложени на необикновен информативен звук и всяка рецесия по света бива преувеличавана и набивана в главите ни от медии, обществени мрежи и тролове, това успокоение е ключ към по-щастлив и логичен живот и противоотрова на смазващия ни стрес.

Да приемем, че сме част от нещо по-голямо, да се възхитим на елементарните неща от живота и да се потопим в хубостта на мига, да загърбим егото, да надмогнем себе си и да потърсим в покоя мощ – точно на това изкуство ни учи тази книга.

Това изкуство са владеели и мнозина от великите водачи, мислители, актьори и спортисти, които в верния миг са успявали да преодолеят личния си характер, да се абстрахират изцяло от напрежението, разстройствата, страховете и подозрения и да създадат това, което е нужно.


3. „ Фреди Меркюри. Биография “
Лора Джаксън

Кралят със звезден глас

Роден с името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели международна популярност като фронтмен на една от най-известните рок банди на всички времена. В своето проучване на неговия живот и кариера Лора Джаксън разкрива доста истини за паметния ексцентрик и напомня както театралния облик на Фреди, по този начин и неговата същинска същина, индивида зад кулисите, раздиран от терзания и несъгласия, само че преливащ от ентусиазъм.

Тази книга съдържа извънредни изявленията с някои от най-близките хора на Меркюри

Включително с музикантите от Queen, а също и с други звезди, които описват любопитни истории за работата си с него – като Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Лора Джаксън има зад тила си редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Тя е извънреден ценител на музиката и историята на рока, а умеенето ѝ да предава увлекателно, само че и точно събитията я е трансформирало в един от най-популярните биографи на звездите.

„ Забележителна биография… превъзходен роман за един креативен талант. “
Дейли Мейл

„ Докосва всички страни на показния и абсурден свят на рокендрола… превъзходно четиво. “
Тайм Аут

2. „ У майкини “
Иво Сиромахов

 0-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2020 година

„ У майкини “ е разказ сериал, събрал историите на модерни българи, които се обичат, ненавиждат, завиждат си, злословят, печелят пари, губят другари, изневеряват си, водят война и обезверено търсят обществено самопризнание.  Защото българинът непрекъснато се изтезава от терзания да не се изложи и от въпроса „ какво ще кажат другите “.

„ У майкини “ ще срещнете хора, които добре познавате. Техният свят е светът на домашната ракия, на лютеницата и чушкопеците, на вярата във врачки и вълшебства, на преяждането по празници, на бабешките предписания за лекуване на всички заболявания.

Но този идиличен свят към този момент е белязан от изкушенията на консуматорската ера – астрология, диети, нервен шопинг, влогъри, лайфкоучове, инфлуенсъри, ретроградни меркурии, антиваксърство, тайни теории, гурме преструвки, силиконови цици, блян към популярност непременно. Майкините непрекъснато се конкурират със съседите, с роднините и приятелите си и се пробват да им потвърдят, че са огромна работа. Историята им е доста смешна, много трогателна и малко трагична.

Защото това е историята на един народ, който обезверено се пробва да откри себе си.

1. „ Менгеле. Ангелът на гибелта “
Дейвид Дж. Маруел

Безкрайна върволяк от влакове се точи по неотдавна положените коловози, насочващи ги през основния портал към сърцето на лагера, за последна спирка близо до газовите камери…

Йозеф Менгеле е вероятно най-известният военнопрестъпник на всички времена. Разкритията за неговите чудовищни опити в Аушвиц го трансформират в знак на жестокостта и безмилостната успеваемост на нацистката идеология. Той посреща влаковете, идващи на перона на концлагера, дефинира на място кой ще живее и кой ще почине в газовите камери, сортира лагерници, в това число деца, за садистични опити, разпорежда осъществяването на немислими жестокости.

Дейвид Дж. Маруел е бил началник в Службата за специфични следствия към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, натоварени със случая „ Менгеле “. В своята авторитетна биография той изследва в смайващи елементи неговия живот – образованието му, научните му ползи преди войната, присъединяване във военни дейности като част от виновната за всеобщи кланета SS дивизия „ Викинг “, назначението на управителен пост в Аушвиц и последвалото сполучливо бягство в хаоса след капитулацията на Германия.

Маруел детайлно наблюдава тайния живот на Менгеле в Южна Америка, връзките с околните му и изключително с неговия наследник, контактите с Айхман и други нацистки нарушители, избегнали правораздаването. Той е част от екипа, който изследва хипотетичните остатъци на Менгеле, открити в бразилско гробище, и в детайли разказва проучванията, които би трябвало да потвърдят, че десетилетното търсене на Ангела на гибелта е завършило.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР