Завършвате образование, получавате диплома, започвате работа и си я вършихте

...
Завършвате образование, получавате диплома, започвате работа и си я вършихте
Коментари Харесай

Не ви оценяват в работата? Три съвета за новаци

Завършвате обучение, получавате тапия, стартирате работа и си я вършихте добре. Въпреки това шефът ви по някаква причина отхвърля да признае обстоятелството, че сте кадърен и заслужавате повече.

Тази обстановка може да накара всеки чиновник да се усеща отчаян и трагичен.

В последна сметка, по какъв начин можете да получите повече доверие и покачване, в случай че вашите качества не се употребяват пълноценно.

Не се отчайвайте! Има способи да покажете на началниците, че имат качества да получите повече самопризнание.

1. Подчертайте какво можете да извършите, а не това, което не сте задължен да вършиме

Ако вашите гении не се употребяват задоволително, то евентуално, вие сте изказвали пред сътрудниците и шефовете искания във връзка с тези задания, които по ваше мнение не сте задължен да изпълнявате.

Но в случай че желаете тези диалог да бъде по-конструктивни, е по-добре да не говорите за това, което не трябва да вършиме, а да посочите дилемите, които вие, по ваше мнение, можете да извършите съвършено.

Например, се оплаквате, че сте принудени да отговаряте единствено за кореспонденцията с клиентите. Експертите предлагат да се построи разговора с шефа по подобен метод, че да отбележите, че най-хубавото потребление на вашите качества и полученото обучение ще бъде да вземем за пример водене на договаряния или образуване на събития.

Това е по-добър метод, в сравнение с да се оплаквате от неприятни задания.

2. Вземете инициатавата в свои ръце и покаже на всички какво можете да извършите

Ако шефът не е прекомерно податлив да ви дава комплицирани задания, специалистите поучават да поемате планове независимо, да поеме самодейността в свои ръце и евентуално сами да създавате нови планове.

Но когато се заемете с такова начинание, би трябвало да извършите всичко допустимо, с цел да го завършите в точния момент и с оптимален триумф.

По този метод ще покажете на вашите мениджъри всичко, на което сте способни, освен това ще го извършите безусловно без подкрепяне и странично управление, т.е. независимо ще демонстрирате своите качества.

И когато резултатите стартират да приказват сами за себе си, вашите началници би трябвало да отчетат и признаят това, което сте създали.

Ще се издигнете в очите на шефа, който ще стартира да ви се доверява за съществени планове. И това е първата стъпка към мечтаното самопризнание и покачване.

3. Прегледайте длъжностната характерност

Едно нещо е, когато работите в продължение на доста години в компанията и сте поели спомагателни обвързване през годините.

Друго нещо е, когато работите неотдавна на това място, само че сте принудени да изпълнявате задания, които не се допускат от вашата длъжността характерност, приели със назначението ви.

В този случай си заслужава да се поговори за обстановката с шефовете. Но още веднъж, не би трябвало да се оплаквате.

По-добре е да разкажете за разочарованието си, че в действителност работата е доста друга от описаната за признатата от вас служба.

Ако шефът види и се убеди, че сте наети за други цели, тогава е евентуално подобен диалог да докара до съществени позитивни промени за вас.

Ако смятате, че възлаганата ви работа не дава отговор на вашата квалификации, то и тогава не си коства да мислете за овакантяване. Може би би трябвало да разговаряте с вашите мениджъри и да решавате този проблем по не толкоз коренен метод.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР