Завършват дейностите по цялостния ремонт, извършван на ул. Тича“ -

...
Завършват дейностите по цялостния ремонт, извършван на ул. Тича“ -
Коментари Харесай

Завършва цялостното асфалтиране на улиците „Тича“ и „Яребична“

Завършват дейностите по цялостния ремонт, осъществяван на ул. „ Тича “ - в сектора от ул. „ Згориград ” до ул. „ Петрохан ”, и на ул. „ Яребична “ - в сектора от ул. „ Алеи „ Възраждане ” до ул. „ Доростол ”. Те са първите от 24 улици в Русе, които ще бъдат ремонтиранис поетия дълготраен капиталов заем от Община Русе, като предлагането е признато с решение на Общинския съвет при започване на годината.

На 20 октомври /петък/ стартира главният ремонт на следните улици:

- ул. „ Проф. Асен Златаров “ - в сектора от ул. „ Александровска “ до пл. „ Света Троица “;

- ул. „ Хан Крум “ - в сектора от ул. „ Проф. Асен Златаров “ до ул. „ Борисова “;

- ул. „ Бистрица “ - в сектора от ул. „ Ниш “ до ул. „ Щип “.

Временната организация на придвижването на горепосочените три улици вижте тук.

Започната е процедура по одобрение на капиталовите планове и издаване на позволения за градеж за улиците „ Згориград “, „ Ангел Кънчев “, „ Д-р Петър Берон “, „ Мария Луиза “ и „ Княжеска “.

Инвестиционният план за ул. „ Рига “ е предаден, получено е мнение от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе и се чака съгласуването му със бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР – Русе.

До края на седмицата капиталовите планове за улици „ Никола Й. Вапцаров “ и „ Тодор Икономов “ следва да бъдат предадени на Община Русе и да стартира тяхното координиране с способените институции. До средата на м. ноември ще бъде предаден и планът за ул. „ Дондуков-Корсаков “. След съгласуването на плановете, ще бъде предоставено разработване на оценка за сходство на капиталовия план, съгласно подписан контракт и наложителна част за одобрение на капиталовите планове от Главния проектант на Община Русе.

Възложено е планиране на улиците „ Ниш “, „ Вардар “, „ Алеи Възраждане “, „ Княз Фердинанд “, „ Муткурова “, „ Мостова “ и „ Войводова “, като след предаване на документите следва координиране с способените институции.

Улиците, които ще се ремонтират главно, са определени въз основа на своята значителност и по-натоварения пътникопоток, и след направени взаимни огледи на уличната мрежа от Общината и ВиК. Въпреки частичното асфалтиране, осъществено по плана за реорганизация, замяна и създаване на ВиК инфраструктура, е открито, че улиците имат потребност от повсеместен ремонт, с цел да се подобрят ескплоатационните характерности на настилките. Подписани бяха и двустранни, четиристранни и петстранни съглашения сред Общината, ВиК и строителите, с цел да се избегне двойно финансиране от обществествените средства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР