Завършва облагородяването на 6-то междублоково пространство в район Искър, в

...
Завършва облагородяването на 6-то междублоково пространство в район Искър, в
Коментари Харесай

Завършва облагородяването на 6-то междублоково пространство в район Искър: кметът Фандъкова

Завършва облагородяването на 6-то междублоково пространство в регион Искър, в което обособяваме места за паркиране и построяваме нови тротоари.

Над 100 междублокови пространства реновирахме в последните 3 години. Стартирахме тази стратегия през 2021 година, с цел да понижим замърсяването на въздуха с прахуляк, който се разнася от коли, паркиращи в зелените площи към блоковете. Така успяхме да разкрием над 2100 паркоместа със специфична настилка до жилищните блокове.

В момента се извършват 21 междублокови пространства в кварталите от 17 региона, в които обособяваме още 500 паркоместа. Предстои да започва работата по още 64 предблокови пространства, които да завършат до края на годината.

Заедно с тази стратегия за облагородяване на така наречен кални точки, от 2011 година работим и по програмата Зелена София за реновиране на предблокови градинки. Над 1500 са облагородени досега.

Район Искър и кмета на региона господин Ивайло Цеков, дружно с общинския консултант Лорита Радева са измежду отличниците по брой осъществени планове.

 width=

 width=

 width=

Снимки: Аделина Ангелова
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР