Завършва изграждането на връзката София - Перник на пътен възел

...
Завършва изграждането на връзката София - Перник на пътен възел
Коментари Харесай

Завършва изграждането на пътната връзка София - Перник на п. в. „Марина бара“

Завършва построяването на връзката София - Перник на пътен възел „ Марина бара ", част от път I-6 София - Радомир. Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ", ревизира заключителния стадий от строителните работи. По контракт правата би трябвало да е подготвена до 26 май, само че строителят работи извънредно мобилизирано, с цел да може придвижването по новата връзка да бъде пуснато по-рано от плануваното за почивните дни към 24 май. В момента се поставя последният асфалтов слой, а от средата на седмицата е планувано и слагането на маркировката.
С построената в този момент пътна връзка се обезпечава влизане на пътуващите от София към Перник през пътния възел „ Марина бара ", който през 1993-1994 година е издигнат само с опция за излизане от гр. Перник в посока столицата. С построяването се обезпечава бърза и безвредна връзка до западните квартали на регионалния град, а перничани към този момент ще имат общо три благоприятни условия за вход-изход към София - през досегашните при започване на кв. „ Изток " и при кв. „ Хумни дол ", а към този момент и през п. в. „ Марина бара ".
Проектът е изпълнен от АПИ със средства от републиканския бюджет въз основа на съглашение сред организацията и община Перник, подписано на 6 август 2019 година Стойността на строително-монтажните работи е 947 482,82 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител е „ Калистратов груп " ООД. Строителният контрол е на „ Консулт Инженеринг " ЕООД. Техният контракт е за 22 560 лева с Данък добавена стойност.
Пътна връзка е с дължина 211,4 м. За повишение сигурността на придвижване правата е с защитни огради с пана против заслепяване на водачите, стоманени парапети, маркировка със светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта и знаци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР