Завършва изграждането на две детски площадки и на площадка за

...
Завършва изграждането на две детски площадки и на площадка за
Коментари Харесай

Изградиха две нови детски площадки и площадка за стрийт фитнес в Разград

Завършва построяването на две детски площадки и на площадка за стрийт фитнес в Разград.

" Те са построени след осъществяване от Община Разград на социална поръчка с предмет „ СМР на спортни терени и терени на уреди за отдих и развлечения за потребностите на Община Разград по обособени позиции “. Обособените позиции са три, за всяка от площадките, и по трите е избрана. Общата планирана стойност на трите обекта бе 114 918,13 лева без Данък добавена стойност ", означават от общината. 
 Община Разград
В края на предходната седмица бяха сложени уредите на площадката за фитнес навън, те към този момент се употребяват интензивно от жителите на Разград.

Уредите са 8: смесен фитнес апарат – велоергометър и лежанка; гръбен тренажор; двоен тренажор за рамене; двоен крос-тренажор; смесен фитнес апарат – тренажор за талия и крака; смесен фитнес апарат - велоергометър, тренажор за ханш и ръце; смесен състезателен апарат 1 – шведска стена за намерено и 2 бр. лежанки; смесен състезателен апарат 2 – кросфит станция за стрийт фитнес комплект – лостове на друга височина, успоредка, шведска стена, стойка за лицеви упори, хоризонтална стълба с дълги лостове за повече извършения, 45-градусова стълба и 4 бр. халки. Площадката е с ударопоглъщаща настилка, а край нея са сложени и пейки.
 Община Разград
Днес бяха конфигурирани и детските уреди на другите две площадки.

На площадката вдясно от формалния вход на Северен Градски парк върху ударопоглъщаща настилка бяха сложени 7 уреди за люшкане, пързаляне, катерене, въртене и ролеви игри. Те са в ярки цветове и форми, подобаващи за развлечение на деца от 0 до 3 години, за каквито е предопределена площадката. Има уреди с форма на костенурки, на кит и на хамелеон. Край площадката са сложени 6 нови пейки, както и кошчета за отпадък.

Детската площадка наоколо до баскетболното игрище и блок 12 в жк „ Орел “ е за малко по-големи деца – от 3 до 12 години. По нея има довършителни работи – слагане на част от ударопоглъщащата настилка, както и ограда към площадката. На площадката през днешния ден бяха конфигурирани четири уреди – комбинирано оборудване, везна, къщичка-катерушка и люлка, както и пейки и кошчета.

 Община Разград пожелава радостни игри на малчуганите, които ще употребяват детските площадки и сполучливи спортни занимания на хората с интерес към фитнеса. Местната администрация моли новите уреди да се пазят, с цел да могат да се употребяват по-дълго и от повече хора. При похищения над оборудванията призоваваме да се алармира на тел. 112, а при открита техническа нередовност – на тел. 084 618 186.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР