Завършва една турболентна седмица за ГЕРБ, в която заради имотни

...
Завършва една турболентна седмица за ГЕРБ, в която заради имотни
Коментари Харесай

Гласът и жестовете: Какво казаха Борисов и Цветанов без думи

Завършва една турболентна седмица за ГЕРБ, в която поради имотни кавги с постовете си се разделиха знакови фигури като Цецка Цачева и Цветанов Цветанов. Премиерът Борисов взе „ тежките решения”, които даде обещание на партията си и на обществото.

Какво споделиха основните герои в тази история, към този момент е ясно, въпросът е по какъв начин го споделиха.

Психологът Росен Йорданов направи разбор на жестовете и гласовете на Бойко Борисов и Цветанов по време на основните им изявления през седмицата.

Той показа системата „ Четири цвята”, която дава опция да се види каква е интонационната характерност в нашите гласове.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Жълтия” глас нормално използваме, когато се срещаме и да покажем, че сме другарски настроени. „ Зеленият” глас служи за съкращаване на дистанцията с аудиторията, това е гласът, с който успокояваме децата си, с който се извиняваме на обичаната и който използваме, когато се усещаме отговорни. Гласът на престижа е в синия набор. „ Червеният глас” нормално използваме, с цел да предадем пристрастеност и спонтанност. Има и два цвята, които не са желателни – сивият, който е монотонният глас, и черният, който е гласът на гнева.

Премиерът Бойко Борисов нормално се нарежда в зеления набор, а Цветан Цветанов – в жълто-синия. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в синьо, минаваща към черно, тъй като постоянно вкарва известна експанзия и яд в гласа си. Сергей Станишев постоянно от синьо минава в сиво, има една еднообразност в гласа му, която от време на време може би му пречи.

След завръщането си в България Цветан Цветанов даде своите пояснения по абсурда. По думите на психолога от Цветанов, като се изключи че се чака да бъде убеден, се чака да бъде и по-топъл и по-искрен.
Цветан Цветанов напуща Народното събрание, остава в управлението на ГЕРБ (ВИДЕО) Той назова цялата обстановка „ офанзива ” против себе си и направи паралел със абсурда с противозаконното подслушване от края на първия престой на ГЕРБ във властта
„ Цветанов стартира всекидневно с другарски звук, бързо минава в синия набор, рядко се задържа в зеления набор, т.е. рядко звучи като човек, който внушава доверие, за разлика от премиера Борисов да вземем за пример. Често има митингарски, червен край. Жълтият цвят съвсем липсва в интонационната променлива на гласа на Цветанов. В представянето му липсва и зеленият набор, т.е. неговият глас, когато става дума по какъв начин е претърпял и по какъв начин е вземал решения, не провокира емпатия и съчувствие”, разяснява психологът.
След оставката на Цветанов: Даниела Дариткова застава отпред на ПГ на ГЕРБ (ОБЗОР) В ГЕРБ понесохме тежък удар, съобщи Бойко Борисов
Според него при оповестяването на новия началник на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова Борисов не звучи авторитетно, а изтощено и угрижено. „ По принцип гласът му е в ниския указател, приказва съвсем постоянно със „ зелен” глас и това печели доста доверие. Но когато обявяваш решение, би трябвало да звучиш авторитетно, т.е. да отидеш в синия набор. Тук виждаме, че гласът му не звучи по-авторитетно, а изтощено, угрижено, т.е. още веднъж е в зеления набор. Тази липса на смяна демонстрира напрежение и изпитание да постигнеш вътрешен баланс, прочувствен самоконтрол”, уточни Росен Йорданов.
Борисов: Новият началник на ПГ на ГЕРБ е Даниела Дариткова Премиерът Бойко Борисов съобщи, че Цветан Цветанов остава в ГЕРБ, тъй като „ структурите го желаят ”
По отношение на жестовете си при мненията си Борисов нормално държи ръцете си в типично заключване. Когато обаче министър председателят пита за нотариалните актове на съседите на Цветанов, жестът му се трансформира.

„ В момента, в който се появи мотив, жестът на ръцете му мина в купол. Това е акт на самочувствие и нараснала убеденост, т.е. аз имам мотив, не съм сигурен прецизен ли е или не, само че сигурно той би разкрил друга картина”, разясни Росен Йорданов.

Темата за доверието към Цветанов обаче последователно още веднъж кара премиера „ да се заключи”.

„ Жестът се върна към заключената поза, той още веднъж мина в защитна позиция”, означи психологът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР