Завършилите студенти с най-високи оценки в света ще могат да

...
Завършилите студенти с най-високи оценки в света ще могат да
Коментари Харесай

Нова визова схема във Великобритания за завършилите студенти с най-високи оценки в света

Завършилите студенти с най-високи оценки в света ще могат да аплайват за влизане в Обединеното кралство по нова визова скица, заяви BBC. Правителството изясни, че отваря стратегия за " младежите с висок капацитет, която ще притегли най-ярките и най-хубавите студенти при започване на кариерата им ", съобщи dariknews.bg.

Тази скица ще бъде разполагаем на приключилите най-хубавите университети отвън Англия и ще важи за студентите, които са приключили през последните пет години. Те ще могат да се възползват от новите визови правила, без значение от това къде са родени и няма да се нуждаят от предложение за работа, с цел да аплайват.

Успешните претенденти с бакалавърска степен ще получат работна виза за период до две години, а магистрите и нагоре ще имат право на работна виза за три години.

След това те ще могат да аплайват и за други дълготрайни трудови визи, в случай че дават отговор на избрани условия.

Кои университети би трябвало да са приключили отличниците?

Това са ВУЗ-ове, които влизат в топ 50 на минимум две международни ранглисти на университети на " Times Higher Education World University Rankings ", " Quacquarelli Symonds World University Rankings " или Академични класация на международните университети в годината на дипломирането си.

В лист от подобаващи университети с 2021 година, оповестени от английското държавното управление влязоха 20 университетите в Съединени американски щати, в това число " Харвард ", " Йейл " и " Масачузетския софтуерен институт ".

Визата ще коства £ 715 плюс имиграционна здравна надбавка.

Те ще би трябвало да преминат инспекция за сигурност и да имат чисто престъпно досие, както и да владеят британски език най-малко до равнище B1 intermediate.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР