Завършил е военно училищеАтанас Атанасов, който в момента е трети

...
Завършил е военно училищеАтанас Атанасов, който в момента е трети
Коментари Харесай

Нов шеф поема цивилното разузнаване

Завършил е военно учебно заведение


Атанас Атанасов, който сега е трети заместител на Държавна организация “Разузнаване ” (ДАР), най-вероятно ще е новият началник на службата, научи “Труд ”. Това става допустимо, защото досегашният ръководител Драгомир Димитров отива общоприет консул в Мюнхен. Кандидатурата му за дипломатическия пост бе утвърдена на закрито съвещание на кабинета. Сега държавното управление предлага на президента да издаде декрет за третия заместител да заеме поста му.

Атанасов е роден през 1970 година в Асеновград. Завършил е висшето военно учебно заведение “В. Левски ” във В. Търново, компетентност “Радиоразузнаване ”. От 1994 година стартира работа в Министерство на вътрешните работи, а след това и в системата на Национална разузнавателна служба, което значи, че след довеждане докрай на военното учебно заведение не е служил в армията. Владее 4 езика.

От армейски източници “Труд ” научи още, че някогашният началник на военното разузнаване ген. Светослав Даскалов е бил спряган като вид да поеме ДАР, защото е огромен експерт. Ръководил е работа “Военна информация ” на МО, която е два пъти по-голяма от ДАР и дава най-качествената и вярна информация за възможни външни рискове за страната. Освен това е награден с най-високото отличие на президента на Италия. Сега Даскалов е консултант на премиера Бойко Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР